Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'edatisme centra la VIII jornada «Una mirada a la protecció de les persones grans» organitzada per l'IMAS

L'edatisme centra la VIII jornada «Una mirada a la protecció de les persones grans» organitzada per l'IMAS

(14/06/2019)

El vicepresident en funcions de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, juntament amb la directora gerent del Centre Balears Europa (CBE), Rosa Maria Cañameras, han inaugurat avui la vuitena edició de la jornada «Una mirada a la protecció de les persones grans», que un any més IMAS, CBE i Ajuntament han organitzat a la UIB amb motiu del Dia Mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament als majors, que es commemora el dia 15 de juny.

Durant la seva intervenció, Javier de Juan ha fet un especial incís al tema escollit per la jornada de treball d'enguany: «Promoció del bon tracte i abordatge de l'edatisme». En aquest sentit, ha destacat la importància de la prevenció i ha insistit que «enguany hem volgut centrar la jornada en el tema dels prejudicis perquè encara està massa present la idea de sentir que envellir és quelcom negatiu. Hem d'estudiar la manera d'abordar i de vèncer els estereotips i la discriminació per edat».

Precisament en aquesta línia s'ha manifestat el conferenciant de la jornada, Andrés Losada, doctor en psicologia per la Universitat Autònoma de Madrid i catedràtic de psicologia clínica a la Universitat Rey Juan Carlos, amb una xerrada titulada «Estereotips i autoestereotips edatistes i els efectes sobre la salut».

La «Promoció del bon tracte i abordatge de l'edatisme» era, per la seva part, el títol de la taula rodona moderada per la cap de servei de l'àrea de gent gran de l'IMAS, Maria Ángeles Fernández, i en la qual hi han participat l'educadora social, Elisabeth Gutiérrez; la doctora europea en ciències de l'educació i membre del grup d'investigació GIFES, Margalida Vives i la infermera especialista en geriatria i membre de la junta de govern del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Balears, Carmen Moreno.

La VIII jornada «Una mirada a la protecció de les persones grans» s'ha celebrat durant tot el matí a la sala d'actes de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos de la UIB i ha registrat un èxit de públic, majoritàriament professionals que treballen en l'àmbit de la gent gran.