Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS acredita els cursos de capacitació dels usuaris de l'RMI dins del seu pla de formació oberta

L'IMAS acredita els cursos de capacitació dels usuaris de l'RMI dins del seu pla de formació oberta

(06/08/2015)

Unes 500 persones perceptores de la renda podran obtenir així partir d'ara el pertinent certificat que els faciliti la recerca de feina.

L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) ha incorporat al seu pla de formació oberta els cursos de capacitació per a la recerca de feina de l'itinerari d'inserció sociolaboral de la Renda Mínima d'Inserció (RMI) que realitzen cada any unes 500 persones perceptores d'aquesta prestació.

 

D'aquesta manera, a partir del mes de juliol, tots aquells que duguin a terme amb èxit aquest curs rebran el seu corresponent certificat expedit per l'IMAS, la qual cosa es preten que els doni una major facilitat per accedir al mercat laboral i afavorir així la seva integració a la societat.

 

En aquest sentit, cal recordar que l'RMI és un instrument que pretén aconseguir la inserció i integració sociol-laboral de les persones que es troben en risc o en situació d'exclusió. L'RMI compta amb dues vessants, la prestació econòmica , i els programes d'inserció sociolaboral adreçats als seus perceptors, del qual forma part aquest programa de capacitació per a la recerca de feina.

 

Els participants d'aquest curs són persones que reben l'RMI i que han estat seleccionades a través de les entrevistes que l'equip de seguiment i d'inserció realitza als usuaris de l'RMI per valorar la seva ocupabilitat i dissenyar un itinerari d'inserció específic. Els participants es divideixen en grups de 15 persones a Palma, Inca, Manacor i Llucmajor i realitzen vuit sessions mensuals.

 

Pel que fa al contingut dels cursos de capacitació impartits des de la secció de prestacions de l'IMAS es divideix en quatre grans blocs: món laboral (mercat de treball, contracte, condicions de treball, prestacions per desocupació, legislació laboral), competències personals i laborals (eines de recerca, currículum vitae, sol·licitud d'ocupació, guió de la trucada telefònica i l'autocandidatura), entrevista de treball i recursos per a l'ocupació.

 

Des que aquest curs s'ha inclòs dins del pla de formació oberta de l'IMAS l'han realitzat amb èxit aquest mes de juliol un total de 36 persones.