Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

L'IMAS i el Govern destinen 3.880.480€ als serveis socials comunitaris bàsics de Palma

L'IMAS i el Govern destinen 3.880.480€ als serveis socials comunitaris bàsics de Palma

(18/11/2019)

El conseller de Drets Socials i el batle de Palma han signat l'acord per al finançament dels serveis del 2019

El conseller de Drets Socials i president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan i el batle de Palma, José Hila, han signat avui el conveni de finançament dels serveis socials comunitaris bàsics pel municipi de Palma. En concret l'IMAS, juntament amb el Govern,  destinen 3.880.480€ per al finançament dels serveis socials comunitaris bàsics per a l'any 2019 de Cort. 

La finalitat d'aquest finançament es mantenir i desenvolupar la xarxa de serveis socials comunitaris bàsics gestionada per l'ajuntament, i garantir un nivell mínim de prestacions homogènies a totes les persones dins del territori de l'illa, independentment  del municipi on visquin. 

Les prestacions garantides amb aquesta aportació de l'IMAS i el Govern són:
•    Servei d’informació, valoració, assessorament, intervenció i derivació.
•    Servei  d’ajuda  domicili  (SAD  social).  
•    Servei  de  teleassistència/telealarma.
•    Servei d'allotjament alternatiu.
•    Servei de mediació intercultural.
•    Domiciliació i empadronament.
•    Prestacions econòmiques per a la cobertura de les necessitats bàsiques previstes a l’article 22 de la Llei 4/2009, d’11 de juny, de serveis socials.

A més, el conveni també inclou el desenvolupament de programes o projectes d'atenció col·lectiva que cerquen influir en les dinàmiques socials d'un territori determinat per aprofitar-les, per facilitar la producció de canvis i potenciar-les. La tipologia d'aquests programes inclou les accions formatives i de sensibilització; les accions de suport a grups socials i col·lectius i les accions de suport a iniciatives veïnals i col·lectives d'un territori.