Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La Balanguera de Jaume Mir, nou guardó dels Premis Mallorca

La Balanguera de Jaume Mir, nou guardó dels Premis Mallorca

(13/07/2016)

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles ha visitat aquest migdia l’espai que acull l’obra de l’escultor Jaume Mir, en una trobada guiada pel seu fill, Joan Mir. Un valuós llegat del qual forma part l’estatueta de bronze, La Balanguera, escollida com a nou guardó dels Premis Mallorca.

​Els Premis Mallorca, que el Consell de Mallorca recupera aquest 2016, incorporen com a guardó una estatueta de bronze de l’escultor Jaume Mir titulada La Balanguera. Una peça que forma part de la col·lecció d’obres de l’escultor felanitxer que guarda curosament el seu fill, Joan Mir, com a part del llegat del seu pare. L’estatueta La Balanguera dur impresa la lletra del poema de Joan Alcover.

 

En paraules del vicepresident Francesc Miralles “la intenció és que La Balanguera quedi identificada als Premis Mallorca. Volem lligar a través de l’obra de Jaume Mir els valors i sentiments que representa l’himne de Mallorca a aquests guardons”.

 

La visita coincideix amb la finalització, avui 13 de juliol, del termini obert per a la presentació d’obres de narrativa i poesia dins la convocatòria de Premis Mallorca de Creació Literària 2016. A l’espera de rebre la totalitat d’originals que s’han presentat a les dues modalitats –a través de diferents registres i també per correu ordinari-, la convocatòria ha tingut una gran acollida.

 

Es preveu que a finals de juliol, les obres es facin arribar als jurats corresponents. En el cas del Premi Mallorca 2016 de Narrativa els membres del jurat són Albert Sánchez Pinyol, Antoni Marí Muñoz, Llucia Ramis Laloux i Pau Faner i Coll. La presidenta és Antònia Vicens i Picornell. Pel que fa al jurat del Premi Mallorca 2016 de Poesia, els seus integrants són Ponç Pons Giménez, Pau Vadell Vallbona, Laia Martínez i López i Mireia Vidal-Conte. El president és Francesc Parcerisas.

 

Tots ells disposaran dels mesos d’agost i setembre per fer una lectura i anàlisi de les obres presentades perquè a finals d’octubre es pugui dur a terme l’acte de lliurament dels Premis Mallorca. Els Premis Mallorca de Creació Literària 2016 estan dotats amb 60.000€, una part important dels quals es destina a l’edició, distribució i promoció de les obres guanyadores.

 

A la visita a l'espai que acull l'obra de Jaume Mir han assistit aquest migdia el vicepresident primer, Francesc Miralles, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, la cap del Servei de Normalització Lingüística, Aina Nadal i el fill de l'escultor, Joan Mir.