Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La inversió en Bombers de Mallorca i en la rehabilitació d’edificis públics centren el pressupost del Departament d’Hisenda i Funció Pública per a l’any 2020

La inversió en Bombers de Mallorca i en la rehabilitació d’edificis públics centren el pressupost del Departament d’Hisenda i Funció Pública per a l’any 2020

(20/11/2019)

Els comptes per a aquest exercici són de 53,3 milions d’euros, 6,8 milions d’euros més que l’any 2019, un increment del 14,67 %.

El Departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca tindrà el 2020 un pressupost de 53.343.632 €, 6,8 milions d’euros més que l’any 2019, el que suposa un increment del 14,67 % respecte del pressupost anterior. Les partides principals d’aquests comptes se centren en la inversió en personal, material i vehicles del cos de Bombers de Mallorca, en obres de rehabilitació dels edificis de la Misericòrdia i de la Llar de la Joventut i en una millora salarial del personal de la institució.

Aquesta legislatura, el cos de Bombers de Mallorca ha passat a dependre del Departament d’Hisenda i Funció Pública, dins de la Direcció Insular d’Emergències. Una estructura orgànica nova que es veu reflectida en l’augment del pressupost del departament, ja que representa el 46 % del total (24,4 milions d’euros).

Destaca una partida de 2,3 milions d’euros en millores i l’adquisició d’elements d’indumentària, vehicles, transport, utillatge, mobiliari i maquinària dels Bombers de Mallorca. Així, es destinaran 897.520 € a cobrir la necessitat d’adaptació del servei, amb l’adquisició de vehicles nous, tant per necessitats especials com per deteriorament dels actuals (adquisició de dues autobombes forestals lleugeres i un furgó d’útils diversos); 915.000 €, a inversions en reposició de maquinària, i 400.000 €, a inversions en maquinària nova. 

El pressupost preveu partides específiques per millorar les instal•lacions de la prefectura, el centre de comunicacions i la creació d’un espai formatiu, així com la inversió en la posada en marxa d’un programa nou de gestió informàtica per a la gestió integral del servei. 

D’altra banda, el pressupost també preveu un increment en dotacions de places al servei d’emergències i al cos de Bombers, per reforçar el servei i regularitzar de manera progressiva la situació d’aquests treballadors i treballadores, amb una previsió de creació de quaranta places.

 

Rehabilitació d’edificis representatius

El Departament d’Hisenda i Funció Pública també invertirà l’any 2020 part del pressupost en la millora i rehabilitació de dos dels edificis més representatius del Consell: el Centre Cultural la Misericòrdia i la Llar de la Joventut. 

Hi ha una partida de 3,1 milions d’euros destinada a una reforma estructural a l’edifici de la Misericòrdia, per refer per complet una part de l’edifici, que actualment està en desús. Per recuperar aquest espai i donar-li un ús administratiu i multifuncional, s’ha creat un pla plurianual de quatre anys.

D’altra banda, es destinarà 1,2 milions d’euros a la renovació de la Llar de la Joventut, per finançar unes obres que es duran a terme a la segona planta de l’edifici. Es tracta d’una remodelació completa a les golfes de l’edifici, per rehabilitar l’espai i destinar-lo a un ús administratiu. 

La previsió de l’apujada salarial del 2 % per a tot el personal funcionari i laboral del Consell també està inclosa en els comptes de 2020, derivat de l’acord general en vigor per a treballadors i treballadores de la funció pública a tot l’Estat, i que ascendeix a 1,6 milions d’euros.

Els pressupostos del Consell per al 2020 se situen en 468.854.490,14 €. Es tracta dels primers pressuposts de la nova legislatura i demostren l’impuls nou que vol donar l’equip de govern al Consell. Aquests comptes aprofundeixen en les polítiques progressistes per a Mallorca, marcades pels acords de Raixa, i se centren en la triple sostenibilitat: ambiental, social i econòmica.