Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La planta d’envasos optimitza el seu funcionament gracies a un seguit de millores duites a terme durant el 2017

La planta d’envasos optimitza el seu funcionament gracies a un seguit de millores duites a terme durant el 2017

(01/12/2017)

Durant 2017 s’espera que entrin a n’aquesta planta més de 20.000 tones d’envasos que es podran. Las millores també permetran assumir millor l’increment de tones derivada de l’activitat turística

La consellera de Medi Ambient, Sandra Espeja, acompanyada del director general de Tirme, Rafael Guinea, han visitat avui la planta de selecció d’envasos lleugers que durant 2017 ha incorporat un seguit de millores amb l’objectiu d’optimitzar el seu funcionament.

 

Per una banda, s’han instal·lat quatre nous equips òptics amb un sistema de classificació multifuncional que permet recuperar una àmplia gama de materials valoritzables dels residus d’envasos. A més, s’ha actualitzat l’obridor de bosses que no tritura el seu contingut i conserva l’envàs per a la seva posterior separació automàtica. També, s’han reposat dos dels tres tamisos del garbell rotatiu que estaven considerablement desgastats després de catorze anys en funcionament. Finalment, s’ha instal·lat una cinta perquè la recirculació del rebuig sigui automàtica, obtenint-me d’aquesta forma major nombre d’hores efectives de treball al final de l’any, mantenint l’eficiència i el rendiment de la planta.

 

La substitució dels equips de la planta suposarà la millora de la seva disponibilitat, eficiència i eficàcia, a més de permetre l’adaptació als nous fluxos de residus (ben diferents als que hi havia quan  la planta es va construir l’any 2003) i assumir millor la variació estacional de la producció de residus a l’illa derivada de l’activitat turística.

 

L’any 2016 es tractaren a la planta de selecció d’envasos lleugers 18.881 tones i la previsió de tractament per l’any 2017 supera les 20.000 tones.

 

Sadra Espeja ha destacat que “un dels nostres principals objectius és augmentar les taxes de recollida selectiva i, per tant, hem d’adaptar les instal·lacions per poder-les tractar de manera òptima. Així com amb la planta d’envasos, també plantejarem millores a la planta de metanització per donar cabuda a la recollida de la fracció orgànica”.