Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera coneix de primera ma a Sóller les tasques de recerca de l’excursionista David Cabrera, en el novè dia de l’operatiu d’emergència.

La presidenta Cladera coneix de primera ma a Sóller les tasques de recerca de l’excursionista David Cabrera, en el novè dia de l’operatiu d’emergència.

(28/01/2020)

La presidenta del Consell ha acompanyat el ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska, que s’ha desplaçat a Mallorca per comprovar els efectes del pas de la borrasca Glòria per, a sengles visites Sóller i a s’Illot, al terme municipal de Manacor.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el ministre de l’Interior Fernando Grande-Marlaska han visitat el pont de comandament de l’operatiu d’emergència que des de fa 9 dies fan recerca terrestre i marítima per cercar l’excursionista David Cabrera. L’operatiu, integrat per Bombers de Mallorca, Guàrdia Civil, Policia Local, Voluntaris de Protecció Civil, Salvament Marítim i membres de l’Armada, a banda de personal civil, va iniciar la recerca el mateix dia en que es va donar compte de la desaparició, el passat 20 de gener, quan l’excursionista realitzava un descens pel barranc de na Mora, entre els termes de Fornalutx i Sóller.

Les males condicions climatològiques causades per la borrasca Glòria expliquen la desaparició i també les dificultats de l’operatiu de recerca durant les primeres jornades.

La visita de Grande-Marlaska s’ha produït el mateix dia que el Consell de Ministres ha recordat la possibilitat de que les zones afectades per la borrasca Glòria es puguin acollir a la declaració de zona greument afectada. Els danys que han declarat els ajuntaments de Mallorca superen els 10 milions d’euros. De la seva banda, el Consell de Mallorca també ha inclòs les obres d’emergència sota finançament de l’Estat, per la reconstrucció de talussos a la carretera entre Alaró i Orient, via que roman tancada al trànsit des del passat dia 20, per l’esllavissada que ha cobert el ferm de pedres i terra. El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell disposa ja d’un projecte de neteja de la via i de restitució i consolidació de les parets vegetals, per un valor superior als 530.000 euros, per unes obres que s’iniciaran de manera imminent.

La comitiva encapçalada per Cladera i Grande-Marlaska també s’ha desplaçat fins a s’Illot, nucli costaner que va patir l’embat de la borrasca Glòria que va malmetre un sector de platja i de bens públics. La presidenta del Consell ja va poder comprovar l’estat de la primera línia de s’Illot en la visita que va girar dijous passat, conjuntament amb la presidenta del Govern Francina Armengol. Tant a Sóller com a s’Illot també hi han estat presents el Delegat del Govern a les Illes Balears en funcions, Ramon Morey, i la consellera d’Administracions Públiques del GOIB, Isabel Castro.