Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

La presidenta Cladera visita les instal•lacions de CAROB a Marratxí

La presidenta Cladera visita les instal•lacions de CAROB a Marratxí

(22/09/2021)

L’empresa es dedica a la fabricació i distribució de la goma de garrofí, «un producte de qualitat de Mallorca».

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha visitat les instal•lacions de la fàbrica CAROB, S.A., una empresa dedicada a la fabricació i distribució de la goma de garrofí. A la visita, guiada per la gerent de CAROB, Margalida Sureda, també han assistit el primer i el segon tinent de batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles i Neus Serra.

Durant la visita de la fàbrica, creada l’any 1974 i ubicada a Marratxí, han pogut conèixer els procediments de fabricació de la goma de garrofí, un espessidor natural que es fa servir a la industria alimentària, cosmètica i farmacèutica. Durant els més de 40 anys d’experiència CAROB ha desenvolupat la seva pròpia tecnologia, convertint-se en un referent mundial.

La presidenta Cladera ha volgut destacar la feina de CAROB, «un cas d’èxit d’indústria alimentària amb un producte de qualitat de Mallorca. Treuen profit i fan rendible un producte molt nostrat com és la garrova, i en aquest cas, la seva llavor, el garrofí. Un cas que li posa cara i ulls a la reactivació de la nostra economia i l'aposta de les nostres empreses per la innovació tecnològica».

Durant la visita, la presidenta ha conegut tot el procés d’elaboració, investigació tecnològica i comercialització de la goma de garrofí que es duu a terme a les instal•lacions, així com la situació del camp i cultiu de garrova a Mallorca, que en els darrers anys ha registrat un increment significatiu del seu preu.

Des del passat mes d’agost, CAROB fa compra local de garroves a Mallorca per protegir el sector primari mallorquí i dignificar el valor de la garrofa.

Vídeos

Visita fabrica Carob