Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El pancaritat de la residència pública de Huialfàs recupera el caràcter multitudinari tradicional

El pancaritat de la residència pública de Huialfàs recupera el caràcter multitudinari tradicional

(02/06/2022)

Catalina Cladera i Sofia Alonso han participat a la romeria que fomenta la participació activa de la gent gran i els manté en contacte amb les tradicions

Un total de 40 persones majors de la residència Huialfàs han celebrat avui el seu particular pancaritat a l’oratori de Crestatx en una mostra més del retorn a la total normalitat que es viu als centres de gent gran de l’IMAS. La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i la consellera de Drets Socials i presidenta de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), Sofia Alonso, acompanyades pel batle de sa Pobla, Llorenç Gelabert, han compartit amb residents i professionals de Huialfàs aquesta celebració, una de les més tradicionals d’aquesta residència pública gestionada per l’IMAS.   

«És una alegria gaudir amb els residents d’un dia tan especial com el d’avui. Aquesta és una cita molt important per a les personals usuàries i l'equip professional de la residència de sa Pobla, ja que és la seva manera de celebrar la tradicional romeria de Pasqua amb bon temps assegurat, lluny de les aglomeracions i fent-los sentir-se en contacte amb les seves arrels», ha explicat la presidenta del Consell de Mallorca.

Cladera ha afegit que «des del Consell, treballam per donar a la ciutadania el que més necessita, i la gent gran el que vol és sentir que pot tornar a gaudir de les activitats i rutines que més li agradaven abans de la pandèmia. En certa manera, amb la nostra presència, els volem transmetre un missatge de normalitat i donar-los la nostra enhorabona per la seva fortalesa».

Per la seva part, la consellera Sofia Alonso ha recordat que «des de l’IMAS, fomentam l’envelliment actiu de les persones majors, sempre segons les possibilitats de cada un dels residents i amb activitats com aquestes que els permetin desenvolupar les seves relacions socials en un marc incomparable com aquest». La consellera ha assenyalat que «les tradicions són molt importants en la nostra cultura i aquesta celebració és una de les cites més tradicionals del calendari de la residència de Huialfàs que, de fet, just es va interrompre pel confinament».

Concretament, aquest dinar a l’oratori de Crestatx substitueix les tradicionals romeries que els habitants de sa Pobla realitzen després de Pasqua i que la residència ha intentat adequar a les necessitats específiques de les persones dependents del centre. L’acte ha començat a les dotze amb la tradicional missa, a la qual li ha seguit un dinar de germanor d’arròs pobler.

A més de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la de l’IMAS, Sofia Alonso, també han assistit a la celebració el vicepresident de l’IMAS, Jaume Tortella, la directora insular d’Atenció Sociosanitària, Elsa Herranz, la directora insular d'Infància i Família, Mari Ángeles Fernández Valiente, i la gerent de l’IMAS, Maria Antònia Mas.