Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

Més de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu

(07/09/2018)

En total han estat cinc espectacles de música i teatre, que han tingut lloc entre el juny i l’agost. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es fa una valoració molt positiva de la iniciativa Raixa nits d'estiu, ja que compleix amb la voluntat d'aproximar el patrimoni de la finca a la ciutadania i de donar-li un ús cultural, més enllà de les visites guiades que es fan durant tot l'any.

Les entrades, que són totalment de franc, s’han hagut de reservar mitjançant el web Ticketea, per poder oferir una experiència al més agradable possible i perquè l’aforament era limitat i això ha fet que les entrades s’esgotessin en poques hores. «Un fet que ens demostra que anam pel bon camí i que la ciutadania està responent molt positivament a una iniciativa que crec s’ha consolidat. Només en dos anys ja han assistit 3.000 persones i esperam que ja sigui un clàssic de l’estiu.» Ha declarat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència.

Entre els actes que s’hi han programat s’hi troba l’homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada d’Els mots m'han abocat al poble; el concert de Supervoices, la banda vocal a cappella; l'obra de teatre Peccatum de Produccions de Ferro; el concert de música clàssica Lied Mallorquí i el programa finalitza amb Microteatre per refrescar d’El Somni Produccions.


Raixa nits d’estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d’apropar a la ciutadania aquesta finca, part del patrimoni històric de Mallorca. «Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana. Perquè volem que la gent senti que Raixa és seva, com a centre de cultura i com a lloc de trobada» Ha explicat Jurado.

Raixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l’any 2002 i, des d’aquell moment, és una de les possessions més destacades del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.