Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca avança cap a la transició energètica amb l'aval d'Europa

Mallorca avança cap a la transició energètica amb l'aval d'Europa

(19/02/2019)

Brussel•les inclou Mallorca entre les 26 illes europees que lideraran el canvi de model energètic

Mallorca ha aconseguit situar-se a l'avantguarda dels territoris nets i sostenibles. La Comissió Europea ha inclòs l'illa en un pla per a impulsar la transició energètica en un total de vint-i-sis illes de la Unió Europea. Ara, abans de l'estiu de 2020 es presentarà un calendari per a desenvolupar aquest període de transició energètica. La inclusió de l'illa ha estat ben rebuda des del Consell des d'on s'interpreta com un reconeixement al compromís demostrat en avançar cap a la conversió energètica.

En aquest sentit, el president del Consell, Miquel Ensenyat, ha afirmat que "es tracta d'un repte important per una illa amb tanta dependència energètica com és Mallorca per això, juntament amb la resta d'administracions implicades volem donar prioritat a l'eficiència energètica, convertir-nos en líder mundial d'energies renovables". Segons Ensenyat, "tot i que les característiques de Mallorca permeten tenir una abundància de fonts renovables d'energia, com vent, sol i energia marina, encara tenim dependència d'importacions de combustible fòssil molt cares per al nostre subministrament energètic. En aquest sentit, Ensenyat ha explicat que Mallorca està preparada per fer la transició. "Som un espai reduït que permet una implantació més ràpida de canvis i innovacions que a altres territoris més extensos podrien tardar més. I en aquesta línia, el president insular destaca que Mallorca pot impulsar aquesta transició, tant per la seva mida com per la conscienciació social existent i la voluntat i acord polític per afrontar aquest canvi de model.

Així, a l'aval europeu s'hi sumem diferents iniciatives insulars impulsades des del Consell. Així, els municipis adscrits al pacte de batles i batles pel clima ja han començat a elaborar i posar en marxa un Pla d'Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima. De fet, fa unes setmanes el Consell de Mallorca va aprovar destinar 600.000 euros a la lluita contra el canvi climàtic.

¿¿¿¿¿¿¿