Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca com a plató de cinema, l’aposta de Turisme per a Fitur 2023

Mallorca com a plató de cinema, l’aposta de Turisme per a Fitur 2023

(14/01/2023)

Un esdeveniment promocional, una agenda completa de reunions i entrevistes, així com la participació en fòrums sobre tecnologia i turisme, les claus de la presència de l’illa en una de les principals fires de turisme a Europa

Mallorca torna a ser present a Fitur amb un programa complet d’activitats i accions per continuar consolidant-se com a destí líder els 365 dies de l’any, atesa la gran varietat de productes i possibilitats que ofereix.

La delegació de l’illa està encapçalada per la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, acompanyada pel conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra; la directora insular de Promoció Turística, Lucía Escribano; i el director insular de Transició i Ordenació Turística, Joan Gaspar Vallori. Els representants institucionals i l’equip tècnic tenen previst, entre altres accions, un esdeveniment promocional el dia 17 i una agenda atapeïda de reunions i entrevistes amb diferents interlocutors de l’àmbit turístic. A més, han confirmat la participació en diversos fòrums d’anàlisi i debat centrats en la intel·ligència turística i innovació, organitzats en el context de la fira.

Agenda de Mallorca a Fitur

Mallorca viatja a Madrid per mostrar tots els atributs que té com a plató audiovisual. El 17 de gener, a partir de les 18.30 h, una «illa de cinema» desembarca al Palau de la Premsa per compartir una mostra de les moltes possibilitats de l’illa per al sector audiovisual. Es presenta Mallorca Soul, la col·lecció de curts resultat d’una convocatòria de la Fundació Mallorca Turisme – Mallorca Film Commission generada per impulsar i coproduir curtmetratges de ficció que ajudin a promocionar l’illa com a localització. Més de 150 persones han confirmat l’assistència a aquest esdevenient, totes elles prescriptores de dues indústries especialment complementàries a l’illa: l’audiovisual i la turística.

Amb la inauguració de la fira el 18 de gener, comença una agenda ben intensa, dissenyada per incidir en els conceptes clau per a la indústria turística de Mallorca: sostenibilitat i intel·ligència turística.

Així, està prevista la realització d’unes 40 reunions, trobades i intervencions, entre les quals destaquen les concertades amb alguns dels principals interlocutors turístics nacionals i internacionals, com FTI, Jet2, Expedia o Last Minute, entre d’altres. Hi haurà també trobades per coordinar les accions 2023 amb les oficines espanyoles de turisme (OET) dels principals mercats emissors i dels més emergents, com són Frankfurt, París, Múnic, Nova York o Zúric. També es duran a terme reunions amb representants de l’OMT per coordinar accions que es duran a terme al llarg d’aquest 2023, així com altres reunions amb membres d’entitats vinculades amb l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca. 

La presidenta Cladera intervindrà en la presentació dels consells insulars prevista per al 19 de gener a l’estand de les Illes Balears. Cal destacar també la presència activa de representants de Mallorca en alguns fòrums de discussió que s’han organitzat en el context de la fira. Així, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, participa el dia 18 a les 15 h a la taula rodona sobre sostenibilitat turística organitzada per Mastercard.

D’altra banda, el divendres 20 de gener, Serra també intervindrà a la taula rodona «Experiència i saviesa: els reptes en promoció de destins madurs», organitzada per l’Institut Tecnològic Hoteler a FITURtechy (pavelló 10B) a partir de les 11 h. A més del conseller, hi intervindran el director general de Turespaña, Miguel Sanz; el director general d’EPG Turisme i Esport d’Andalusia, Alberto Ortiz; el director gerent de Turisme Illes Canàries, José Lorenzo; la cap de l’àrea de Comunicació i Màrqueting de l’Agència Valenciana de Turisme, Carmen Sahuquillo, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Narcís Ferrer.