Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mallorca es presentarà a FITUR com una illa de cine

Mallorca es presentarà a FITUR com una illa de cine

(17/01/2020)

El Consell ha organitzat «Mallorca en primer pla», un esdeveniment promocional als emblemàtics cinemes Callao

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat les accions promocionals organitzades amb motiu de la celebració de la fira turística FITUR. A la presentació també ha estat present el músic mallorquí Jaime Anglada, que serà un dels mestres de cerimònia de l'esdeveniment promocional organitzat al centre de Madrid.

Cladera ha destacat la importància de les iniciatives projectades la pròxima setmana per impulsar la marca Mallorca en el mercat espanyol, el tercer per ordre d'importància, tant per afluència de visitants, com per despesa per turista. Així mateix, ha destacat la importància del sector audiovisual per a la nostra illa, tant per la seva capacitat de dinamització econòmica i social, com per les múltiples possibilitats de la seva gestió com a activitat sostenible capaç de promoure una indústria que, complementària amb la turística.

La presidenta ha informat que "2019 ha estat un any de recuperació d'aquest mercat, registrant-se un increment del 5,5% respecte a 2018 fins al mes de novembre". Cal destacar també que "aquests increments de visitants s'han donat amb major mesura en temporada baixa, entre els mesos de gener i febrer, i també al setembre". Així mateix, ha afirmat que ens trobam en un moment de transcendental importància pel que fa al disseny de la promoció turística de Mallorca, des de la recepció d'aquestes competències per part del Govern balear en març de 2018. "Estam redactant el primer Pla de promoció turística, aviat serem membres de l'Organització Mundial del Turisme, hem iniciat els tràmits per ser Observatori de Turisme Sostenible i volem culminar tots aquests processos amb la firma d'un Pacte per un turisme sostenible que impliqui a tot el sector i a tota la societat mallorquina".

L'assistència de la comitiva mallorquina a Fitur inclou una intensa agenda amb 35 reunions amb les OET més importants per al nostre mercat i d'altres emergents com ara: Londres, Berlín, Nova York, Països Nòrdics, Rússia o Viena, entre d'altres.

Esdeveniment promocional
El conseller Serra ha explicat les línies generals de l'esdeveniment Mallorca en primer plano que es durà a terme en els emblemàtics cinemes Callao City Lights el dimecres 22 de gener a partir de les 20.00 hores. L'objectiu és promocionar "una Mallorca de cine" i mostrar l'illa des d'una perspectiva cinematogràfica a través d'un curt promocional.

Els mestres de cerimònia seran Jaime Anglada i l'actriu i cantant Carolina Cerezuela. Ambdós presentaran l'acte i, posteriorment, interpretaran la seva música. El programa també inclou un aperitiu degustació amb producte mallorquí.

S'organitzaran diferents elements dinamitzadors, com una exposició amb imatges de cartelleria de pel·lícules rodades a Mallorca, així com un travelling perquè el públic assistent pugui rodar el seu propi vídeo, de 20 segons, recreant diferents espais i paisatges de Mallorca. El públic objectiu al qual s'estan enfocant les convidades té un perfil prescriptor: mitjans de comunicació, influencers, sector turístic (agents, turoperadors, intermediaris), sector institucional, entre d'altres. Fins el dia d'avui ja hi ha 250 persones confirmades per un aforament de 350.

De manera paral·lela, a partir de les 21.30 hores, es projectarà per primera vegada a Espanya els primers capítols de dues sèries de televisió rodades a l'illa: Mallorca Files (BBC) i Spain Passion (televisió xinesa).

Projecció audiovisual
El curt "Mallorca en primer pla" és una recreació de la Mallorca més emblemàtica amb una visió de cine: el seu paisatge com a escenari per a rodatges. Passat, present i futur. Ha estat produït per La Perifèrica produccions amb música original de Jaume Tugores. Té una duració de 7:44' i està en format Full HD. A Madrid es projectarà en castellà i està prevista la seva traducció als idiomes dels nostres mercats emissors més destacats: alemany i anglès.

Les pel·lícules i localitzacions a les quals se'n fa referència són: Captain Black Jack, 1950 al Port de Palma (Julien Duvivier, José Antonio Nieves Conde); The 7th voyage of Simbad, 1958 al Torrent de Pareis (Nathan Juran); Woman of Straw, 1964 a Artà ( Basil Dearden); El Verdugo, 1963, a les Coves del Drach (Luis Gª. Berlanga); Krakatoa, East of Java, 1968, a Costa de Tramuntana (Bernard L. Kowalski); Bearn o la sala de las muñecas, 1983 a Raixa (Jaime Chávarri); Cloud Atlas, 2012, a la Serra de Tramuntana (Tom Tykwer, Lana Wachowski), A man called Ove, 2015 a la Carretera Sa Calobra (Hannes Holm); The night manager, 2016, a Sa Fortalesa (Pollença) (Susanne Bier); Evil Under the Sun, 1982 a Formentor Hotel (Guy Hamilton).
Així mateix, també es destaquen les figures de Joan Miró, Chopin, Robert Graves i Errol Flynn.