Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Maria Salom visita, amb membres de la Federació de Ciclisme, el túnel de Monnàber ja il·luminat amb energia fotovoltaica

Maria Salom visita, amb membres de la Federació de Ciclisme, el túnel de Monnàber ja il·luminat amb energia fotovoltaica

(19/03/2015)

L’enllumenat d’aquest pas era una de les grans reivindicacions dels ciclistes a la Comissió de Seguretat Viària pels Ciclistes impulsada pel Consell de Mallorca

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, s’ha traslladat avui matí al túnel de Monnàber, que ja compta amb la il·luminació que havien demanat els col·lectius ciclistes de l’illa. El conseller d’Urbanisme i Territori, Mauricio Rovira, i els directors insulars de Carreteres i Relacions Institucionals, Rafel Gelabert i Maribel Crespí, també han estat presents, així com els batles d’Escorca i Fornalutx.

 

A la visita, s’hi han sumat representats de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, així com de la Comissió de Seguretat Viària pels Ciclistes, que va impulsar el Consell de Mallorca l’any 2012 amb representació de les institucions i les entitats per prendre mesures i garantir la seguretat dels ciclistes a les carreteres de l’illa. També ha assistit el comandant de la Base Militar del Puig Major, Francisco Carrascosa.

 

La presidenta Maria Salom ha manifestat que «ens interessa que venguin ciclistes de tot el món i una de les reivindicacions de la Federació de Ciclisme en les reunions periòdiques que mantenim amb ells era l’enllumenat del túnel. Vàrem cercar finançament de Turespaña per fer aquesta actuació i ara ja es pot transitar amb llum. És una obra moderna, ecològica, que dóna resposta a les necessitats de ciclistes i senderistes».

 

Per la seva part, Antoni Vallori, de la Federació de Ciclisme, ha manifestat que era una reivindicació de fa molts anys: «Sense il·luminació hi havia el perill que els ciclistes fossin envestits pels cotxes».
     

La il·luminació del túnel es produeix amb energia elèctrica produïda per plaques solars, un sistema no contaminant en un entorn com la serra de Tramuntana declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i que suposa un important estalvi de consum.

 

Les obres han consistit en la construcció d'una safata metàl·lica en tota la longitud del túnel on s’estenen les línies elèctriques. En total, s’hi han instal·lat 64 panells solars i 62 lluminàries. El pressupost de l’enllumenat del túnel ha estat de 238.753 euros.