Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mercedes Garrido té un primer contacte amb l’Ajuntament de Sóller

Mercedes Garrido té un primer contacte amb l’Ajuntament de Sóller

(08/09/2015)

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, es va reunir amb els regidors de Sóller Pep Lluís Colom i Jaume Mateu.

La consellera de Territori i Infraestructures va mantenir una trobada amb el primer tinent de batle i regidor d’Hisenda, Pep Lluís Colom, i el regidor d’Urbanisme i Promoció Econòmica, Jaume Mateu, per parlar sobre assumptes que afecten el municipi. Per part del Consell, hi varen assistir el secretari tècnic del departament, Jaume Colom, i el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda.

La gratuïtat del túnel de Sóller va marcar el tema principal de la trobada. Els representants de l’Ajuntament es varen mostrar partidaris de fer efectiva la gratuïtat per als residents, sense que aquests hagin d’avançar els diners. La consellera va assegurar que s’estan estudiant les vies possibles perquè els residents de Sóller, Fornalutx i Escorca tenguin accés gratuït al túnel. La intenció de la consellera és que els veïnats de Bunyola també s’hi puguin beneficiar.

A més a més, el rescat del túnel de Sóller figura al pacte de governabilitat del nou executiu del Consell. Tot i que aquesta mesura està supeditada al possible finançament amb el conveni bilateral de carreteres entre el Consell de Mallorca i el Govern d’Espanya, s’estudiaran altres solucions com la modificació del contracte de la concessió, la qual cosa exigiria un conveni entre el Consell i el Govern de les Illes Balears.

També es varen tractar temes relacionats amb les carreteres. Els regidors sollerics varen plantejar la possibilitat de construir un pont sobre el torrent que uneixi l’aparcament de Can Miró, al port de Sóller, amb el segon vial de la platja d’en Repic. També varen sol·licitar la possible ampliació del carril bici fins al port. Garrido es va mostrar partidària d’analitzar aquestes dues accions perquè es pugui millorar la mobilitat de Sóller.