Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Mobilitat i Infraestructures inicia els estudis per consolidar el talús de Fornalutx

Mobilitat i Infraestructures inicia els estudis per consolidar el talús de Fornalutx

(06/10/2021)

El Departament del Consell en coordinació amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME), l’Ajuntament de Fornalutx i el Govern de les Illes Balears, donen el tret de sortida per plantejar l’anàlisi prèvia que ha de concloure amb l’estudi de les diferents actuacions per dur a terme per consolidar el talús de Fornalutx.

Avui, Olga Martínez, la directora insular d'Infraestructures, acompanyada per alguns tècnics del Departament de Mobilitat i Infraestructures, ha visitat la zona juntament amb tècnics del l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, i el batle de Fornalutx, per iniciar les anàlisis i les tasques prèvies a la redacció de l'estudi de detall que definirà les tasques que ha d’executar cada administració per consolidar el talús. Les conclusions d’aquesta anàlisi es posaran en comú amb la resta d’administracions per delimitar i assumir cadascuna les tasques que han d’executar dins de les seves competències.

Cal remarcar que des del juny de 2020, el Departament de Mobilitat i Infraestructures fa un control mensual d’auscultació i moviments de vessant a la capçalera del talús de Fornalutx, malgrat no haver detectat moviments significatius en aquest període, el Departament i la resta d’administracions consideren necessari elaborar un estudi a gran escala per analitzar la vessant en conjunt.

A conseqüència d'això, l'abril d’enguany ja es va crear un equip de treball multidisciplinari amb representants de les tres administracions per trobar una solució conjunta. Durant aquests mesos s'han mantingut reunions de control i de seguiment del talús amb la resta d’administracions implicades. Com a conclusió, el Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca assumirà la contractació de l’estudi de la vessant, en aquesta primera fase i, en una segona, es definiran les actuacions que cada administració assumirà. En funció de les conclusions tècniques no es descarta demanar també col•laboració i implicació al Govern central.