Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Reunió entre Patrimoni, Amics de Son Sant Joan i responsables de la base aèria entorn a l'avió Coronado de Spantax

Reunió entre Patrimoni, Amics de Son Sant Joan i responsables de la base aèria entorn a l'avió Coronado de Spantax

(29/03/2017)

La directora insular de Patrimoni, kika Coll, es va reunir la setmana passada amb representants de l’associació Amics de Son Sant Joan i alts càrrecs de la base aèria per analitzar i coordinar actuacions entorn al futur de l’avió Coronado de la companyia Spantax.

Davant la preocupació mostrada per l’associació Amics de Son Sant Joan pel futur de l’avió de l’antiga companyia Spantax, ubicat actualment a la base aèria de Son Sant Joan, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, ha mantingut una reunió amb representants d’aquesta associació i responsables de la base aèria. 

 

El Servei de Patrimoni Històric del Consell està tramitant actualment un expedient de descatalogació d'aquest Bé Catalogat l’any 2010, a petició de la Federació Aeronàutica Balear. Una petició que sorgeix arran de l’avançat estat de degradació d’aquesta aeronau i davant la urgència de traslladar aquest avió, que ocupa ara un espai de seguretat a la base aèria de Son Sant Joan. 

 

Dins aquest procediment, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll ha demanat a l’associació Amics de Son Sant Joan que presentin, quan més aviat millor, un Pla de Viabilitat per al Coronado, que serà tingut en compte durant la tramitació d’aquest expedient.

 

Aquest Pla de Viabilitat hauria de contemplar un pla de recuperació i manteniment de l'avió, així com una proposta de trasllat i de reubicació de l'aparell.