Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Sostenibilitat i Medi Ambient licita el nou refugi de Galatzó

Sostenibilitat i Medi Ambient licita el nou refugi de Galatzó

(28/05/2020)

Amb un pressupost d'1,4 milions d’euros serà la porta sud de la Ruta de Pedra en Sec

El departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell ha licitat avui el nou refugi previst a la finca de Galatzó, a Calvià. Aquesta nova instal·lació ocuparà l'espai de les antigues porqueres i comptarà amb un total de 52 places, cuines i menjadors i una gran sala per esdeveniments relacionats amb el medi ambient. El pressupost previst serà d'1,4 milions d’euros, provinents de l'Impost de Turisme Sostenible, ITS.

“Aviat els mallorquins i mallorquins gaudiran d’aquest nou espai públic a la Serra de Tramuntana”, ha apuntat la presidenta Catalina Cladera. “Feim passes fermes para assolir l’objectiu marcat: una Mallorca sostenible social, econòmica y mediambientalment que faci compatible la activitat econòmica amb la protecció del territori y la preservació de l’entorn natural”, ha afegit.

"Aquest és un projecte molt estimat pel nostre departament. Serà la porta d'entrada a la Ruta de Pedra en Sec pel sud, però a més és un exemple del que cercam a la nostra gestió: la sostenibilitat i la cura del medi ambient", ha assenyalat la vicepresidenta segona del Consell, Aurora Ribot. La responsable insular de Sostenibilitat i Medi Ambient ha afegit que aquest refugi és part important dels projectes inclosos al Pla de Reactivació del Consell, Mallorca Reacciona, i ha manifestat que la millor manera d'estimar la natura "és conèixer la de ben a prop. En aquest sentit refugis com aquest, que serà referent a la nostra xarxa insular, tenen un paper fonamental".

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez, ha declarat que l'obertura del nou refugi "conferirà al municipi un nou valor que permetrà que la gent conegui i gaudeixi d'una part més de la nostra riquesa natural, etnològica i patrimonial". Per al tinent de batle, Rafel Sedano, la nova instal·lació posicionarà la finca Galatzó com un model de la Serra de Tramuntana "per gaudir de l'esport, oci i lleure".

El director de l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB),Manel Porras, ha assenyalat que "gràcies a les inversions procedents de l'ITS podem dur a terme projectes com aquest nou refugi de Ses Porqueres de Galatzó. Una iniciativa que millorarà notablement la nostra oferta de senderisme i turisme actiu".

El termini per presentar ofertes finalitza el pròxim 18 de juny. La finca de Galatzó és una possessió ubicada al nord del municipi de Calvià. És la més gran de les Illes Balears. Té una superfície de més de 14 milions de metres quadrats, quasi un 10% de l'extensió total del municipi calvianer. Es tracta d’un territori de gran valor paisatgístic i etnològic, amb llocs emblemàtics com la mola de s’Esclop, entre d’altres.