Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Territori recull les demandes dels veïns i veïnes de Maria a la presentació de l’avanç del planejament urbanístic del municipi

Territori recull les demandes dels veïns i veïnes de Maria a la presentació de l’avanç del planejament urbanístic del municipi

(14/07/2022)

La consellera Garcías remarca que el Consell dona suport tècnic, però “és el municipi qui decideix com vol que sigui el futur urbanístic del seu poble”

La consellera de Territori, Maria Antònia Garcías, el director insular d’Urbanisme, Lluís Corral, el batle, Bernat Quetglas i  l’equip redactor de l’avanç varen presentar aquest dimecres a Maria de la Salut davant de més de cent veïnes i veïns les propostes inicials per a l’elaboració del nou planejament del municipi.  La consellera Garcías ha remarcat que el Consell dona suport tècnic, però “és el municipi qui decideix com vol que sigui el futur urbanístic del seu poble”.

L’objectiu del Consell de Mallorca és que el document final que aprovarà el municipi estigui totalment consensuat. En aquest sentit, la consellera ha animat als habitants de Maria a participar d’aquest procés, ja que ha dit, “és una bona oportunitat per introduir millores en temes de mobilitat, així com ordenar la trama urbana o plantejar les possibilitats de creixement o decreixement. Fins i tot poden optar pel creixement zero”.

D’altra banda Garcías ha remarcat que el planejament atorgarà més seguretat jurídica que les normes subsidiàries actuals, que ha recordat la consellera daten de 1997. El dia 23 de març l’equip redactor que ha estat contractat pel departament de Territori va entregar el document de l’avanç per a la seva aprovació per part del ple de l’ajuntament de Maria. Aquesta aprovació és va produir l’11 d’abril en sessió plenària. De forma imminent l’ajuntament de Maria publicarà al BOIB el document que estarà en exposició pública.

Dels cinc ajuntaments amb els quals el departament de Territori col·labora per poder elaborar els planejaments, ja s’ha aprovat l’Avanç a Maria, Lloret i Estellencs. I estan a punt d’aprovar aquest mateix document: Selva i Ariany. Aquesta legislatura el Consell ha apostat per donar impuls ajuntaments a través d’un Pla de Millora de la tramitació urbanística municipal, a través de la dotació de recursos suficients per accelerar la redacció del Planejament Municipal.