Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

Tossals Verds obre les seves portes després d’una important obra de millora que ha permès ampliar la capacitat de l’allotjament i modernitzar-ne les instal·lacions

Tossals Verds obre les seves portes després d’una important obra de millora que ha permès ampliar la capacitat de l’allotjament i modernitzar-ne les instal·lacions

(23/03/2015)

El refugi, que enguany compleix dues dècades de funcionament, ha passat de 30 a 42 places i també s’han reestructurat els espais interiors i renovat la cuina

El refugi de Tossals Verds ha obert aquest cap de setmana les portes per acollir els primers usuaris, després d’una important obra de millora, que ha permès ampliar el nombre de places i renovar-ne les instal·lacions.

 Aquest establiment, en ple cor de la serra de Tramuntana, és el més antic i emblemàtic dels cinc refugis de muntanya del Consell de Mallorca. Enguany es compleix el 20 aniversari de la seva obertura, l'any 1995. Després de dues dècades a ple rendiment, el refugi requeria diverses actuacions per modernitza-ne les instal·lacions i millorar, així, el servei que es presta als senderistes.


El cost de la reforma ha estat de 129.780,12 euros i el finançament s'ha dut a terme gràcies al Pla de Competitivitat Turística «Mallorca diversa», emmarcat en el conveni signat amb TURESPAÑA de la Secretària d'Estat de Turisme, la Conselleria de Turisme, l’Ajuntament d’Artà i la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca.


El projecte s’ha centrat en reubicar els espais interiors amb l'objectiu d'optimitzar la superfície del refugi i en ampliar el nombre de places, condicionant, d'aquesta manera, les instal·lacions a la demanda actual.


La nova distribució ha permès habilitar una zona de recepció, ampliar el menjador a la planta baixa, així com crear una habitació adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Una altra de les actuacions més importants que s'han executat a la planta baixa, ha estat modernitzar la cuina, per adequar-la als requeriments de seguretat i les exigències de la manipulació i preparació d'aliments.

 Ampliació del nombre de places

De la mateixa manera, el projecte ha suposat crear dotze noves places, passant de les 30 que tenia inicialment a un total de 42. S'ha ampliat la capacitat de la planta pis que ha incorporat les places que se situaven a l'habitació de la planta baixa, i s'han creat tres nous dormitoris al pis superior, dos habilitats per albergar a quatre persones i un altre per a sis.


D'altra banda, s'ha aprofitat l'edificació annexa al refugi per habilitar-hi una habitació adaptada a les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda, amb quatre places i serveis higiènics també adaptats. 


Des de la seva posada en funcionament, més de cinquanta mil persones s'han allotjat en el refugi i el nombre d'usuaris ha anat creixent any rere any.