Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Totes les notícies

El Consell trasllada als batles i batlesses des Pla i de Migjorn el compromís amb les inversions municipals

El Consell trasllada als batles i batlesses des Pla i de Migjorn el compromís amb les inversions municipals

(27/03/2020)

La presidenta Cladera ha insistit en la necessitat de treballar en un pla de reconstrucció econòmica i social, i desbloquejar els superàvits dels ajuntaments

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, juntament amb les vicepresidentes Bel Busquets i Aurora Ribot, s’han reunit amb batles i batlesses dels municipis de les comarques des Pla i de Migjorn. Ha continuat així la roda de reunions telemàtiques iniciada ahir amb tots els representants municipals de Mallorca.


«Hem refermat amb ells el nostre compromís de mantenir les inversions que des del Consell teníem previstes fer als municipis» apunta Cladera, qui ha traslladat als batles i batlesses la necessitat de «començar a treballar en un pla de recuperació social i econòmica potent per a tots els sectors, per a les famílies, les petites i mitjanes empreses, comerços, etc.». Per això, ha insistit que és urgent flexibilitzar les regles fiscals tant a Europa com Espanya i poder desbloquejar els superàvits dels ajuntaments i reactivar l’economia local.


També s’ha avaluat l’impacte de la crisi sanitària del coronavirus als ajuntaments i s’han recollit les peticions i principals preocupacions dels municipis. La presidenta Cladera ha informat els batles i batlesses de les mesures que ha pres el Consell, tant en l’àmbit de protecció social com d’ajuda als municipis, entre d’altres, el reforç del servei d’assessorament jurídic i econòmic.


Han participat en les reunions, a més de la presidenta, les vicepresidentes i la consellera de Presidència, Teresa Suárez, els batles i batlesses dels municipis següents: d’Algaida, Maria Antònia Mulet; d’Ariany, Joan Ribot; de Costitx, Antoni Salas; de Lloret de Vistalegre, Antoni Bennàssar; de Llubí, Maria Antònia Perelló; de Maria de la Salut, Gabriel Mas; de Montuïri, Joan Verger; de Petra, Salvador Femenías; de Porreres, Xisca Mora; de Sant Joan, Francesc Mestre; de Santa Eugènia, Josep Lluís Urraca; de Sencelles, Joan Carles Verd; de Sineu, Tomeu Mulet; de Vilafranca de Bonany, Monsterrat Rosselló; de Campos, Francisca Porquer; de Felanitx, Jaume Montserrat; de Llucmajor, Éric Jareño; de ses Salines, Joan Rodríguez; de Santanyí, Maria Pons, i la presidenta de la Mancomunitat des Pla, Joana Maria Pascual.


Les reunions continuaran dilluns, amb representants dels municipis del Llevant i Nord de Mallorca.