Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

24 corals de tot Mallorca participen al Certamen d'Arts Gent Gran 2018

24 corals de tot Mallorca participen al Certamen d'Arts Gent Gran 2018

(11/06/2018)

(11.06.2018)

 

Més de 870 persones majors han concursat a la disciplina musical durant la Trobada de Corals que ha tingut lloc durant els dies 2, 9 i 10 de juny. Una proposta que fins fa un parell d'anys impulsava la Federació de Persones Majors de la Part Forana i que el Consell de Mallorca organitza des de fa dos anys.

La darrera sessió ha tingut lloc al Teatre municipal d'Artà, omplint totes les localitats i amb l'assistència de 10 corals tant de Part Forana com de Palma. Durant aquests tres dies el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el vicepresident segon Jesús Jurado i el director insular de Promoció Sociocultural, Javier Ramos, han assistit als concerts de les 24 corals que han tingut lloc a Artà, Muro i Alcúdia, gràcies a la col·laboració dels ajuntaments amb la cessió dels teatres. "Volem visibilitzar la feina que fan totes les associacions de Persones Majors de Mallorca, és un gust veure el dinamisme que es crea i com ampliem el nombre de participants any rere any i des del Consell de Mallorca seguirem apostant per un envelliment actiu, de qualitat i perquè no, divertit." Va declarar Jurado durant el darrer concert.

Josefina Colom, presidenta de la Federació d'Associacions de Persones Majors de la Part Forana, va agrair ahir que el Consell de Mallorca s'hagi fet carreg d'aquesta activitat, que tanta gent mou, ja que «nosaltres ja no podíem fer front a la Trobada de Corals i estem molt contents que no es perdi perquè hi ha molta gent que assagen i ho prepara tot l'any amb il·lusió i està molt bé que el Consell patrocini un dia tan especial».

La trobada de Corals ha estat introduïda dins del Certamen d'Arts de Gent Gran des de l'any passat i les persones participants opten a cinc premis d'entre 600 euros els primers a 200 euros pel tercer lloc que es divideixen en les següents categories: Afinació i empast; riquesa expressiva i tímbrica; interpretació; posada en escena i el premi del públic.

Per a poder prendre aquesta difícil decisió cada disciplina (d'Arts plàstiques, Teatre i Trobada de corals) es compta amb un jurat, que en aquesta ocasió el componen: Jorge Solano, membre de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balear i professor de Violoncel al Conservatori Municipal de Manacor. Margalida Aguiló, cantant i directora de l'Orfeó l'Arpa d'Inca i Miquel Brunet, compositor, productor musical i intèrpret.

La cloenda del certamen es farà el 23 de setembre al Teatre Principal, on tindrà lloc la gala d'entrega de premis i la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran de l'1 d'octubre.

Llistat de Corals


2 de juny a Muro, 18 h
Tercera Edat Colonya Pollença
Tercera Edat Sol Naixent de Cala Rajada
Gent Gran de Son Ferriol (Palma)
Persones Majors de Santanyí
Persones Majors de Porreres

9 de juny a Alcúdia
Gent Gran El Toro (Calvià)
IMAS Llar de Manacor
IMAS Llar de Felanitx
Persones Majors de Montuïri
Tercera Edat de ses Salines i de la Colònia de Sant Jordi
Persones Majors de Sant Joan
Club Horizonte (Palma)
Tercera Edat de Llucmajor, s'Arenal i Badia
Persones Majors de Campos

10 de juny a Artà
Gent Gran Punta de n'Amer (Sant Llorenç)
Real Hermandad de Veteranos de las Fuerzas Armadas i de la Guardia Civil (Palma)
Persones Majors de Son Sardina (Palma)
Persones Majors de Santa Maria
Gent Gran del Camp Rodó (Palma)
Amics de la Tercera Edat Bona Gent (Palma)
L'Esplai Gent Gran es Fortí (Palma)
IMAS Llar Reina Sofia (Palma)
Persones Majors de l'Encarnació (Palma)
Gent Gran de Son Dameto (Palma)