Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Una missió: cap emissió. Mallorca lliure d’emissions al 2050”

El Consell s’adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat amb el lema “Una missió: cap emissió. Mallorca lliure d’emissions al 2050”

(13/09/2020)

Se celebrarà del 16 al 22 i el departament de Mobilitat i Infraestructures proposa dos reptes per fomentar hàbits de mobilitat sostenibles.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca s’adhereix a la campanya de la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 (SEM20) que se celebra entre el 16 i el 22 de setembre amb el lema “Una missió: cap emissió. Mallorca lliure d’emissions al 2050”. 

La Setmana Europea de la Mobilitat és una campanya dirigida a sensibilitzar, a la ciutadania i als responsables polítics, de les conseqüències negatives que té l’ús excessiu del cotxe, tant per a la salut pública com per al medi ambient. “A més, té com a objectiu promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació”, ha explicat el conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano.

A la iniciativa, que parteix de la Unió Europea, s’hi poden adherir totes les institucions (ajuntaments, governs autonòmics, diputacions, etc.) dels països membres. Enguany amb el lema general “Per una mobilitat sense emissions”, vol arribar a la neutralitat en emissions de carboni al 2050. 

Programació de la SEM20
La Setmana Europea de la Mobilitat promoguda pel Consell de Mallorca s’ha adaptat enguany a la situació sanitària. Des del 16 al 20 de setembre la institució insular proposa dos reptes. D’una banda, la “Mobicursa”, que tendrà lloc del 16 al 18 de setembre, i que desafia els participants a deixar el cotxe en i emprar un transport més sostenible pels seus desplaçaments diaris, i d’una altra, la “Mobicames”, que el cap de setmana del 19 i 20 de setembre, anima a tothom a gaudir de l’oci i del temps lliure desplaçant-se de manera sostenible. Qui vulgui participar s’ha d’inscriure a l’aplicació ELITECHIP o directament a través d’aquest link: elitechip.net/mobicursa

Divendres 18 de setembre es farà a l’aparcament de la Llar de la Infància el Park(ing) day, un esdeveniment d’àmbit mundial en el qual la ciutadania ocupa l’espai d’aparcament per reinventar-lo en altres espais més amables, i que aquest 2020 s’ajusta a la COVID i pren forma d’exposició estàtica per evitar el contacte directe dels participants. Col·laboren altres departaments del Consell. 

A més, el compte de twitter del departament de Mobilitat (@carreteresdeMca) publicarà consells diaris sobre mobilitat sostenible i durant tota la SM20, de les 20 a les 22h, s’il·luminarà en verd la façana de la Llar de la Infància.