Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell aportarà 600.000 euros a les famílies per cobrir les despeses d’inscripció a activitats esportives

El Consell aportarà 600.000 euros a les famílies per cobrir les despeses d’inscripció a activitats esportives

(15/09/2020)

L’ajut arribarà al voltant de 2.400 infants de cara a la promoció de les activitats d'esport base dins el Pla «Mallorca Reacciona».

El Consell de Mallorca a través de la Direcció Insular d'Esports aportarà 600.000 euros a famílies, pertanyents a la subvenció esportiva Activitats extraescolars. Els ajuts econòmics (d’un màxim de dos-cents-cinquanta euros per infant) estan destinats a fomentar que infants i joves d’entre 6 i 16 anys participin en activitats esportives regulars. Aquests s’emmarquen en el Pla «Mallorca Reacciona» de reactivació social i econòmica, que la institució ha posat en marxa per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la covid-19. 

L’objectiu del Departament de Turisme i Esports passa per donar suport orientat a cobrir les necessitats esportives i a fomentar i promoure aquest tipus d’activitats. La convocatòria, a més, fomenta la conciliació familiar i la pràctica esportiva des d’edats primerenques. Segons el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, són activitats «molt necessàries després de la situació viscuda en la crisi del coronavirus i, sobretot, en el moment de desenvolupament i creixement dels infants per fomentar hàbits saludables, sempre amb la màxima seguretat seguint els protocols que marca el Govern de les Illes Balears». 

La finalitat d’aquesta convocatòria consisteix a impulsar hàbits de vida saludable, apropar l’esport a esportistes en edat escolar de Mallorca, fomentar els valors de l’esport i l’activitat física i, a la vegada, garantir que cap infant o jove quedi exclòs arran de la circumstància actual provocada per la crisi sanitari generada per la pandèmia de la covid-19. L’objectiu de les activitats pot ser formatiu, competitiu i d’aprenentatge de la tècnica específica de diferents disciplines esportives. Aquestes activitats es poden desenvolupar a qualsevol instal·lació esportiva, poliesportiu, gimnàs, centre docent o altres instal·lacions a l’aire lliure.

La convocatòria de subvencions consisteix en un ajut econòmic per a les despeses derivades de la inscripció d’infants i joves a activitats esportives que es desenvolupin dins el calendari lectiu escolar del curs 2020-2021, per un període consecutiu mínim de quatre mesos. Les famílies que el sol·licitin podran optar a una quantia de dos-cents cinquanta euros per infant. Serà una convocatòria oberta on podran presentar sol·licituds des d’avui 15 de setembre fins al 30 d’octubre.