Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Departament de Mobilitat i Infraestructures treu a licitació la cinquena estació de la ITV

El Departament de Mobilitat i Infraestructures treu a licitació la cinquena estació de la ITV

(04/11/2020)

La nova estació ajudarà a descongestionar l’afluència de vehicles existent en les estacions de Son Castelló i Son Oms, així com les d’Inca i Manacor.

El consell executiu del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dimecres l’expedient de contractació per iniciar la licitació de la cinquena estació de la inspecció tècnica de vehicles (ITV). Aquesta es farà sota la modalitat d’un únic contracte mixt, i s’hi unificarà tant la redacció del projecte com l’execució de l’obra i la dotació dels subministraments, a l’efecte d’agilitzar-ne els tràmits i terminis administratius respectius.

L’increment del parc automobilístic i l’augment de la demanda d’inspeccions fan necessària la construcció de la nova estació. A això se li sumen els canvis normatius originats com a conseqüència de la transposició de directives comunitàries en matèria d’inspecció de vehicles, que impliquen més temps d’inspecció mitjana. 

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, ha explicat que «som conscients de la necessitat d’augmentar la capacitat d’inspecció de la ITV de Mallorca, volem donar un servei millor, més àgil i amb més qualitat a tota la ciutadania. Els darrers mesos hem estat fent molta feina per poder unificar els contractes de redacció de projecte i d’execució de l’obra. L’empresa que resulti adjudicatària ho podrà fer a la vegada. Això ens permetrà guanyar temps per a l’obertura de la nova estació.»

El projecte es farà mitjançant la concertació d’un conveni de cessió d’un solar d’una superfície de 5.600 m2, ubicat al polígon de Son Bugadelles, subscrit entre l’Ajuntament de Calvià i el Consell Insular de Mallorca. El pressupost és de 2.079.416,93 €.

Està previst que aquesta cinquena estació disposi d’un mínim de tres línies d’inspecció amb possibilitat d’una quarta. A més, estarà dotada de fonts d’energia renovable, tant solar tèrmica, com fotovoltaica, el que la convertirà en una instal·lació moderna i avantguardista. En conseqüència, suposarà una millora mediambiental i de seguretat viària notables.

L’edifici disposarà, a més, d’un vestíbul, atenció a l’usuari, un despatx principal i altres d’addicionals, vestuaris per a personal, menjador, lavabos, arxiu de documents i sala de comunicacions independent.

A més de la posada en marxa de la cinquena estació, la Direcció Insular d’ITV i Activitats Classificades fa feina en la construcció de la ITV Mòbil a Magaluf. Una estació, que amb 4 línies d’inspecció ajudarà a descongestionar l’actual cita prèvia. Està previst que aquesta pugui començar a operar abans que acabi l’any.