Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Celebrat el sorteig per repartir els 3.907 bons del «Gaudeix l’illa», el programa de vacances en família del Consell de Mallorca

Celebrat el sorteig per repartir els 3.907 bons del «Gaudeix l’illa», el programa de vacances en família del Consell de Mallorca

(17/07/2020)

Les més de 5.500 persones persones que s’havien apuntat formen part dels sectors més exposats durant l’Estat d’alarma en el desenvolupament de la seva tasca essencial com ara treballadors sanitaris, de neteja o de supermercats

El notari Jesús Maria Morote Mendoza ha dut a terme el sorteig entre les 5.577 sol·licituds presentades per participar en el programa de vacances en família del Consell de Mallorca «Gaudeix l’illa». Cal recordar que aquesta iniciativa atorga un total de 3.907 bons per gaudir de 3 nits a un hotel de Mallorca, per a 4 persones (dos adults i dos infants de fins a 15 anys).

Les persones beneficiàries només han de pagar 50 euros per cada bo. El Consell, a través de la Fundació Mallorca Turisme, es fa càrrec dels 250 euros restants, que és el preu del servei dels hotels que s’han sumat a la iniciativa. Així mateix, s’han atorgat altres 464 bons de manera directa, que s’han destinat per a persones designades per l’IMAS. En aquests casos, els beneficiaris no han d’abonar res, per la qual cosa la FMT atorga una subvenció de 300 euros per bo, el 100% del cost de l’hotel. Amb tot això, 15.628 persones es beneficien de l’acció «Gaudeix l’illa».

El programa implica també un important incentiu per a la reactivació econòmica i social de l’illa, perquè suposa tenir en funcionament 18 hotels, distribuïts entre les diferents comarques de Mallorca, i fomentar l’oferta complementària que els envolta. Emmarcat en el Pla «Mallorca Reacciona», el programa està desenvolupat per la Fundació Mallorca Turisme i dotat amb un milió d'euros, que contribuiran a promoure el turisme local.

Col·lectius que més s’han esforçat

Els col·lectius beneficiats són aquells que, especialment durant les fases més dures de confinament, s’han esforçat més i han treballat activament, com ara treballadors essencials de l’IMAS, personal sanitari (zeladors, personal de neteja, auxiliars sanitaris, personal d’infermeria i metges), auxiliars de farmàcia, personal d’alimentació (reposadors d’aliments i personal de caixa i de neteja), personal de seguretat i cossos de seguretat de l’Estat, bombers i policia local, així com personal de transports i ports. En tots els casos hauran de demostrar que han estat en actiu durant els mesos de l’estat d’alarma.

Així mateix, a través de l’IMAS també són beneficiàries famílies amb membres amb discapacitat, famílies amb infants d’acollida i infants tutelats amb els seus educadors.

Pel que fa als establiments hotelers, s’ha obert una convocatòria amb la finalitat que la participació d’establiments sigui proporcional a tota l’illa, distribuint l’import de la subvenció per zones seguint les 6 comarques: Palma, Serra de Tramuntana, Es Raiguer, Pla, Llevant i Migjorn. En tots els casos, el nombre màxim d’hotels que poden participar per cada zona és de 3, per oferir, cadascun, 217 bons/habitacions.

Les característiques dels hotels han de ser les següents: tenir un mínim de tres estrelles, oferir habitacions de fins a dos adults i màxim dos nins de fins a 15 anys; proporcionar règim de mitja pensió; estar al dia de tots els protocols de seguretat sanitària de l’ICTE; no ser hotels «only adults»; i acceptar la tarifa de 300 euros per 3 nits.

Llistat amb les persones guanyadores AQUÍ