Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Teatre Principal presenta la programació del nou semestre

El Teatre Principal presenta la programació del nou semestre

(29/01/2021)

L’elisir d’amore no es podrà representar a causa de la pandèmia.

El Teatre Principal obrirà la propera setmana la programació del nou semestre amb Anar a Saturn i tornar, de Marta Barceló, una programació que fins al juliol de 2021oferirà tot tipus de registres escènics, des de l’òpera a la glosa popular.

Aquesta nova programació s’ha vist condicionada per la pandèmia de la covid-19. La principal conseqüència de la qual ha estat l’ajornament de l’òpera L’elisir d’amore, prevista per a la primera setmana de març, a noves dates encara sense confirmar.

També s’ha prioritzat programar a la Sala Gran, en lloc de la Sala Petita, a causa de les restriccions vigents d’aforament al 30%. Amb aquest aforament, la Sala Petita pot rebre tan sols 40 espectadors, la qual cosa fa inviable la programació d’aquesta sala.

A més, totes les funcions de febrer i març seran a les 19 hores, excepte les dels diumenge que es mantenen a les 18 hores. Tot plegat, per poder respectar el toc de queda de les 22 hores. 

El febrer, a més d’Anar a Saturn i tornar, el Teatre Principal ha programat el concert de jazz de Highlands Project (dia 9); l’obra teatral Encara hi ha algú al bosc, amb Ariadna Gil (dia 12); l’espectacle familiar Atxiiim!!! (els dies 13 i 14); el taller de composició Encontres (dia 16); Excalibur i altres històries d’animals morts, de la companyia Hermanas Picohueso (19, 20 i 21); i l’espectacle líric Ànima d’elisir, de Mallorcòpera (27 i 28).

La programació de març començarà amb el dia 2 amb la Mostra de Cinema de Muntanya; el concert de Petit (dia 9); el concert Climàtic 3.0, de Miquel Àngel Aguiló (dia 13); (A)les, de la companyia de teatre familiar La fada despistada (dia14); el concert homenatge a Carles Guinovart (dia 16); el concert de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears Contes i fantasies II (dia 18); l’obra teatral Guaret, de Pedro Mas (19, 20 i 21); l’obra Kelly, de Rafel Gallego, dirigida per Sergi Belbel (26, 27 i 28); i l’espectacle de circ Aürt (30 i 31).

L’abril començarà amb el Requiem, de Mozart, per l’Orquestra de Cambra de Mallorca (3 i 4); el concert d’Anna Ferrer (dia 6); el muntatge Tirant, basat en l’obra de Joanot Martorell (dia 10); l’obra teatral Coloma, de Marina Collado (10 i 11); Nua, d’Ann Perello (16, 17 i 18); el familiar Una flor no fa estiu (dia 18); Cabaret Weill, amb l’Òpera dels tres rals de Kurt Weill, per Simfovents (dies 22 i 23); Conservando memòria (23 i 24); el concert de Joan Miquel Oliver per celebrar els 15 anys del disc Surfistes en càmera lenta (dia 25); l’espectacle de cultura popular No sé com gloses (dia 29) i la producció de circ Estat d’emergència (dia 30).

El maig s’encetarà amb Carmelo Gómez i el seu espectacle A vueltas con Lorca (dia 1); seguirà amb el concert del guitarrista Jaume Tugores (dia 4); la coreografia Trama (dia 6); l’espectacle líric multidisciplinar Verding, de Diabolus in Música (8 i 9); l’espectacle de dansa Unexploded Bomb, d’Elena Lalucat (14, 15 i 16); el teatre familiar de Sabates noves (29 i 30) i l’òpera Il trovatore, de Verdi, (26, 29 i 30).

L’obra de teatre Siau benvingut, d’Alexandre Ballester obrirà el juny (dia 1); que seguirà amb el concert de Pau Vallvé (dia 8); Paradís, de Sergio Baos (11, 12 i 13); Baalconing, de la companyia de dansa Baal (17, 18 i 19); Història d’un senglar (dia 26). La llegendària cantant de soul LaLa Brooks el dia 1 de juliol; i el concert de Rock & Press, 10 anys després de la darrera actuació, el dia 3 de juliol tancaran el semestre.

El Teatre Principal ha volgut posar esment en programar companyies illenques, donades les difícils circumstàncies que travessa el sector escènic i així, dels 54 espectacles programats, 34 són de Balears i 20 són de fora.

A l’hora de programar s’ha tengut especial cura en equilibrar la paritat entre homes i dones entre els professionals que actuaran al Teatre Principal. Així, en aquesta programació hi participaren 14 directores teatrals davant 10 directors; sis autores davant 9 autors; i 37 actrius i 29 actors.