Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Tots els partits del Consell de Mallorca es declaren contraris a la implantació d’un parc fotovoltaic a Son Bonet

Tots els partits del Consell de Mallorca es declaren contraris a la implantació d’un parc fotovoltaic a Son Bonet

(11/02/2021)

El ple també ha aprovat l’adhesió de Binissalem a l’Agència de Defensa del Territori. A la sessió plenària, la presidenta Cladera ha destacat que Mallorca és una terra de dones líders en investigació en el dia internacional de la dona i la nina en la ciència.

El Consell de Mallorca ha aprovat per unanimitat una declaració institucional contra la implantació d’un parc fotovoltaic a Son Bonet. A l’escrit, consensuat amb tots els partits polítics, afirmen que “l’impacte que produirà aquest parc a Son Bonet és més que considerable”. També manifesten que “no és la zona més adequada per instal·lar un parc fotovoltaic al municipi”, ja que entenen que es podrien cercar altres més adients, “que no vagin en contra dels interessos d’una part dels ciutadans de Marratxí”, ja que a aquesta zona hi hauria d’haver una zona verda, amb arbres i jardins.

D’altra banda, s’ha deixat clara la defensa de la institució a la posada en marxa de mesures que permetin lluitar contra el canvi climàtic i afrontar la transició energètica, però sense crear perjudicis als veïnats. En aquest sentit el Consell insta AENA a cercar alternatives.

Binissalem s’incorpora a l’ADT
En sessió plenària el Consell de Mallorca ha aprovat la incorporació el municipi de Binissalem a l’Agència de Defensa del Territori. La consellera de Territori Maria Antònia Garcías ha informat de la decisió del municipi Binissalem al qual “ha agraït la confiança en l’ADT” i ha aprofitat “per remarcar l'excel·lent feina de l’Agència de Defensa del Territori”.

Amb la incorporació de Binissalem, actualment són trenta-tres els ajuntaments mallorquins que han delegat les competències en matèria de protecció del sòl rústic a l’ADT.

Dia de la nina i la dona en la ciència
Amb motiu del dia internacional de la nina i la dona en la ciència, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera ha assenyalat que aquesta jornada obliga a reflexionar sobre el paper fonamental de les dones en la història passada i en l’actual, i “sobre discriminació, sostres de vidre, equitat o escletxes de gènere”.

Cladera ha destacat el talent que hi ha a Mallorca amb d’investigadores que  són exemple per a nines que pot ser un dia es voldran dedicar a la ciència i fer avançar el món. Raquel Vaquer, Anna Traveset, Mar Leza, Salud Deudero, Dora Romaguera i moltes altres. També ha recordat el paper Katalin Karikó “considerada per la comunitat científica la mare de les vacunes contra la covid-19”, ha assenyalat.

Cessió vehicles de Bombers al Fons Mallorquí de Solidaritat.
El ple de la institució ha ratificat la donació i de dos vehicles dels Bombers de Mallorca, que aniran a reforçar la feina que fa el Fons Mallorquí de Solidaritat, amb recursos del Consell de Mallorca, als municipis del nord de Nicaragua, del Marroc i el Sàhara. Es tracta d'un camió bomba rural i un camió autoescala.
El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom va resoldre iniciar a finals del 2020 l'expedient de cessió gratuïta al Fons Mallorquí de Solidaritat. "Des de l'any 97 el Consell de Mallorca té firmat amb el Fons un conveni de col·laboració, que en aquest cas, després de realitzar les gestions pertinents, permetrà que tenguin una segona vida a aquests vehicles en països que els necessiten".