Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Amb el lema "Patrimoni de tots i totes", el Consell se suma un any més a les Jornades Europees del Patrimoni a Mallorca

Amb el lema "Patrimoni de tots i totes", el Consell se suma un any més a les Jornades Europees del Patrimoni a Mallorca

(19/10/2016)

La Direcció Insular de Patrimoni concentra aquest cap de setmana, els dies 21, 22 i 23 d'octubre, un programa ampli d'activitats que promouen la difusió de diferents tipus de patrimoni -gastronòmic, etnològic, literari, arqueològic- a diferents municipis -Palma, Alaró, Sencelles, Manacor, Calvià, Santa Margalida- i que té com a punt de partida la feina que fan diferents entitats com Arca, Aldarq, Alrum i Gadma.

Passejades gastronòmiques per diferents convents de Palma, visita comentada al patrimoni religiós a Alaró, la ruta literària que uneix Manacor i el Pla de Mallorca, la cultura de l'aigua al Pla, una visita als molins de Calvià i, per acabar, una visita guiada a la finca pública de Son Real amb tast de cuina romana. Totes aquestes activitats tenen cabuda en la proposta que enguany ha elaborat la Direcció Insular de Patrimoni del Consell de Mallorca dins les Jornades Europees del Patrimoni 2016, amb el lema "Patrimoni de tots i totes".

 

"Respon a la vocació que tenim al Departament de Cultura per fer que les nostres accions no quedin només en un àmbit reduït sinó que arribin al teixit municipal de l'illa", explica el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, "el nostre objectiu, a més, ha estat involucrar diferents col·lectius i entitats que fan feina en la difusió del patrimoni perquè fent feina plegats podem arribar molt més lluny".

 

"Ha estat una primera excusa per fer feina amb la gent que treballa amb patrimoni a Mallorca", afegeix Kika Coll, directora insular de Patrimoni "i per difondre diferents tipus de patrimoni amb els quals fem feina des de la Direcció Insular de Patrimoni, ja sigui a nivell arqueològic, de molins, patrimoni religiós i a través de la Direcció Insular de Cultura també el patrimoni literari de la nostra illa". Coll ha recordat els tres eixos de feina del seu departament: protecció, conservació i difusió del patrimoni, tots ells íntimament lligats.

 

Les activitats programades es desenvolupen aquest pròxim cap de setmana, entre divendres i diumenge 23 d'octubre. Les entitats que participen en el programa estan, d'una manera o altra, vinculades a línies de feina de la Direcció Insular de Patrimoni del Consell. Es tracta de Gadma, especialista en la difusió de temes etnològics; Alrum que des d'Alaró treballa el patrimoni religiós; la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet amb les rutes literàries; Arca proposa una ruta de molins; Aldarq posa en pràctica la seva arqueologia imaginativa a Son Real; mentre que Tres Serveis Culturals ofereix la seva experiència en passejades gastronòmiques.


Tota la informació es pot consultar en la web del Consell de Mallorca.

 

A l'acte de presentació, celebrat aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia, han estat presents el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll i representants de diferents entitats que participen en el programa -Xavier Terrasa en nom d'ARCA, Daniel Iranzo d'Aldarq, Andreu Mateu d'Alrum, Teresa Sastre de Gadma i Tina Codina en representació de Tres Serveis Cutlurals-.