Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Benjamin Herman Quartet, un gran exponent del jazz holandès al Principal

Benjamin Herman Quartet, un gran exponent del jazz holandès al Principal

(01/12/2016)

Aquest diumenge, 4 de desembre, a les 19 hores, el Teatre Principal acull el concert del saxofonista holandès Benjamin Herman. Considerat un dels més productius i originals músics de jazz al seu país, és apreciat per mostrar-se sempre obert a influències musicals que van més enllà del jazz. L’actuació s’inclou dins la primera edició del “Jazz Alternatilla Festival in Mallorca”, que proposa aquest cap de setmana concerts internacionals que combinen qualitat, jazz i interculturalitat.

Benjamin Herman al saxòfon, Miguel Rodríguez al piano, Ernst Glerum al contrabaix i Joost Patocka a la bateria. Tots ells formen part del Benjamin Herman Quartet que pujarà a l’escenari de la Sala Gran del Teatre Principal aquest diumenge, 4 de desembre, pero oferir durant 90 minuts una mostra del millor jazz que s’està fent en aquests moments als Països Baixos. 

 

La proposta arriba de mans de l’Alternatilla Jazz in Mallorca, un projecte de dinamització cutural i d’interacció entre músics de l’illa, nacionals i internacionals que compta amb el suport dels Departaments de Cultura, Patrimoni i Esports i d’Economia i Hisenda del Consell de Mallorca, entre d’altres institucions, ajuntaments i col·laboradors privats.

 

La presència de Benjamin Herman Quartet al Teatre Principal s’inclou dins la programació de concerts internacionals de l’Alternatilla Jazz in Mallorca, que en aquesta primera edició té als Països Baixos com a convidats especials. Aquest cap de setmana tindran lloc tres concerts: dos recitals de repertori propi i un basat en la fusió d’intèrprets. Divendres, 2 de desembre, a les 20:30 hores al Teatre Xesc Forteza serà el torn del trio Reijseger Fraanje Sylla amb la presència d’Ernst Reijseger (violoncel), Harmen Fraanje (piano) i Mola Sylla (veu i instruments tradicionals africans). Dissabte, 3 de desembre, a les 20:30 hores, a Espai 36 de Sant Llorenç des Cardassar serà el pianista i compositor holandès Harmen Fraanje i el saxofonista espanyol Perico Sambeat els qui pujaran dalt de l’escenari.

 

Tancant ja aquest cap de setmana marcadament internacional, el saxofonista Benjamin Herman arribarà al Teatre Principal per demostrar per què és considerat un dels músics més originals i productius d’Holanda. Herman va començar a tocar el saxofon a l’edat de dotze anys i un any més tard ja tocava en circuits professionals. La seva fama es va estendre més enllà dels cercles del jazz en els anys 90 quan va formar la innovadora formació New Cool Collective. Des de llavors ha participat en més d’un centenar de discos publicats amb tot tipus d’artistes internacionals i també ha forjat la seva carrera i prestigi com a compositor, a Holanda i a nivell internacional. Les seves actuacions en directe estan inspirades per la música jazz de ball, el surf, el punk, el free jazz i la música tradicional de tot el món.

 

Més informació a www.alternatilla.com