Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Cladera: «Mallorca està preparada per rebre de forma segura els primers turistes gràcies a l'esforç conjunt d'administracions, sector turístic i agents econòmics i socials»

Cladera: «Mallorca està preparada per rebre de forma segura els primers turistes gràcies a l'esforç conjunt d'administracions, sector turístic i agents econòmics i socials»

(15/06/2020)

La presidenta del Consell ha participat en la presentació del Pla pilot per al reinici del turisme segur que s'inicia avui

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha defensat avui durant la presentació del Pla pilot per al reinici del turisme segur que «Mallorca està preparada per rebre de manera segura la major part dels 10.900 turistes alemanys que s'espera que arribin amb el pla pilot i també per obrir la temporada turística, gràcies a la corresponsabilitat i esforç coordinat d'administracions públiques, agents econòmics i socials i el sector turístic». La presentació del Pla ha estat encapçalada per la presidenta del Govern, Francina Armengol, i hi han participat la presidenta del Consell, el batle de Palma, José Hila, el conseller delegat de TUI, Sebastian Ebel i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

Durant la seva intervenció, la presidenta Cladera ha expressat que «el pla pilot permetrà reactivar l'activitat i reincorporar treballadors i treballadores al seu lloc de feina al més aviat possible, posicionar-nos com a destinació segura i estar preparats per quan es reobri el turisme internacional al mes de juliol».

En aquest sentit, Cladera ha destacat l'esforç i implicació de la institució insular. «Des del Consell no hem donat mai per perduda la temporada turística. Ens hem centrat a ajustar i redefinir el Pla de Promoció Turística, amb l'objectiu d'incentivar el turisme a Mallorca com a destinació segura, intel·ligent, sostenible i de qualitat». Un pla de promoció insular que ja ha llençat campanyes com la de #SeeYouSoonMallorca, que ha aconseguit més de 7,5 milions de visualitzacions; la de promoció de turisme entre illes i una altra campanya promocional per reforçar el mercat nacional; campanyes de comàrqueting, accions amb ambaixadors de marca en mercats i un lema i imatge nova «Mallorca, enmig de la Mediterrània».

De fet, la Presidenta ha destacat que des del Consell, que gestiona la promoció turística de Mallorca, ja s'ha notat un increment del tràfic a la web promocional www.mallorca.es, i que des del sector han fet saber que les recerques d'informació per viatjat a Mallorca han augmentat.

En la seva intervenció, ha assegurat que des del Consell de Mallorca es vol reactivar el turisme perquè milers de treballadors i treballadores mallorquines es puguin reincorporar al seu lloc de feina, i en aquest sentit ha destacat la importància de mesures com l'allargament dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) fins a finals d'any i la seva flexibilització per permetre la incorporació progressiva del personal a mesura que es generi la demanda.

La presidenta Cladera ha recordat que la reactivació de l'activitat turística i la redefinició del Pla de promoció turística s'inclou en el Pla de Reactivació Social i Econòmica del Consell «Mallorca Reacciona». Es tracta d'un pla dotat inicialment amb 89 milions d'euros, coordinat amb el Govern i ajuntaments, amb la participació d'agents polítics, econòmics i socials, i que inclou més de 74 mesures amb les quals es pretén rellançar l'economia mallorquina al més aviat possible, de manera gradual i segura, i mediambientalment, social i econòmica sostenible.