Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Consell, Govern i Cort signen un conveni per atorgar 11,5 milions d’euros en ajudes destinades al teixit empresarial de Palma

Consell, Govern i Cort signen un conveni per atorgar 11,5 milions d’euros en ajudes destinades al teixit empresarial de Palma

(08/06/2021)

L’objectiu és contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia

Cada institució aporta 3,8 milions d’euros per que permetran ajudar als comerços, restauració, autònoms, taxistes o el sector de la cultura

 

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el batle de Palma, Jose Hila; la presidenta el Govern, Francina Armengol han assistit avui a la signatura dels convenis de col·laboració entre el Consell, l’Ajuntament, i el Govern per a concedir 11,5 milions d‘euros en ajudes econòmiques directes als sectors econòmics del municipi per contribuir a pal·liar les conseqüències de les restriccions motivades per la pandèmia.

A la signatura també hi eren presents, part del Consell, els consellers de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local i de Turisme i Esports, Jaume Alzamora Riera i Andreu Serra Martínez, respectivament; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido i per part de l’Ajuntament, el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera; el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo A. Romero, i el regidor d’Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García.

“Hem posat a disposició de l’Ajuntament de Palma, el que més volum d’ajudes, tramitació i milions mobilitzarà, l’agilitat i eficàcia de la nostra gestió d’ajuts econòmics”, ha apuntat la presidenta Cladera. “Ara mateix, al Consell ja tramitam els ajuts directes per als sectors econòmics de 19 municipis de l’illa i Palma serà el vintè, perquè a més de finançar i aportar recursos econòmics, hem demostrat que podem donar una resposta potent, àgil i ràpida, que és el que la ciutadania reclama”.

La presidenta Armengol ha destacat que aquest conveni és una nova demostració que “a través del diàleg, la recerca d'enteses i la lleialtat institucional es poden aconseguir moltes coses” i ha recordat que la col·laboració entre les tres institucions “que avui feim realitat a Palma també ja està en marxa en molts d’altres municipis de les illes”.

El batle de Palma ha posat en valor “la importància del conveni per a Palma”. “Les principals institucions de les Illes ens hem unit per donar la millor de les respostes per a la ciutadania. L’objectiu és comú: ajudar als sectors econòmics mes afectats per la crisi provocada per la COVID-19", segons Hila.

El conveni signat avui és part del conjunt de mesures d'acompanyament per fer front als efectes econòmics derivats de la crisi sanitària que es varen aprovar en el si de la Comissió de Seguiment del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears. Aquest paquet de mesures inclou la creació d'un fons d'ajudes de 30 milions d'euros per als sectors més afectats finançat conjuntament entre el Govern, els ajuntaments i els consells insulars.

 

Ajudes

En total, es destinaran 11.503.644 euros a ajuts que beneficiaran al teixit empresarial de Palma i que ha estat finançada a parts iguals pel Consell, el Govern i l’Ajuntament. Cada institució aporta 3.834.548 euros.

Els 11,5 milions d’euros es dividiran en fins a cinc convocatòries diferents. La primera de les convocatòries serà de 7,8 milions d’euros i es destinarà als sectors econòmics afectats per la crisi de la COVID-19 per a pal·liar la seva situació econòmica i garantir el seu sosteniment. La convocatòria la gestionarà de forma directa el Consell de Mallorca mitjançant la Fundació Mallorca Turisme. Un cop publicades les bases el Butlletí Oficial de les Illes Balears, la sol·licitud és farà totalment en línia des de la plataforma www.ajutsmallorca.com.

Es concediran ajudes directes a persones físiques i jurídiques que desenvolupen la seva activitat econòmica en el municipi de Palma amb menys de 20 treballadors de mitjana anual computant els diferents centres de treball i amb una facturació el 2019 inferior a un milió d'euros, sempre que aquesta facturació hagi disminuït durant el 2020 en una quantitat superior a un 20%. En el cas d’hotels, motels, hostals, pensions i hotels-apartaments, podran sol·licitar l'ajuda amb una plantilla màxima de 50 treballadors.

L'ajuda serà de 2.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona beneficiària (màxim: 4.000 euros). Aquestes ajudes són compatibles amb la percepció de qualsevol altra subvenció procedent de qualsevol entitat del sector públic o privat. Podran demanar-les els següents sectors: comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d’esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals.

Les quatre convocatòries restants les gestionarà l’Ajuntament. Els ajuts econòmics es destinaran als comerços, autònoms i sector de la restauració, que gestionarà PalmaActiva (2,6 milions d’euros); Cultura (600.000 euros), Participació (210.000 euros) i taxis (840.000 euros). Els 3,8 milions d’euros municipals es complementaran amb 400.000 euros del pressupost propi, és a dir, l’Ajuntament atorgarà ajudes per un import de 4,2 milions d’euros.

Palma serà un dels 22 ajuntaments de Mallorca als quals el Consell gestionarà de manera àgil i senzilla a través de ajutsmallorca.com les ajudes provinents del fons mixt de Consell, Govern i ajuntaments. Altres 28 ajuntaments convoquen i tramiten les ajudes directament.

Altres ajudes a municipis


A més de la primera convocatòria corresponent als ajuts de Palma, des d’avui també poden sol•licitar ajuts el teixit empresarial i autònoms de Búger, Maria de la Salut i Sant Llorenç des Cardassar, per valor de 21.548€, 40.744€ i 313.317€, respectivament.


D'aquesta manera, ja es tramiten els ajuts directes per als sectors econòmics de sa Pobla, Sencelles, Banyalbufar, Sant Joan, Muro, Campos, Mancor, Felanitx, Campanet, Valldemossa, Capdepera, Puigpunyent, Alcúdia, Porreres, Estellencs, Manacor, Búger, Maria de la Salut i Sant Llorenç des Cardassar.


S’anirà ampliant el nombre de municipis fins a arribar als 22 i superar els 15,5 milions d’euros en ajudes directes als sectors econòmics gestionats pel Consell.
 

Vídeos

Signatura conveni