Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Consell i Govern acorden la incorporació de la institució insular al Consorci de Transports de Mallorca

Consell i Govern acorden la incorporació de la institució insular al Consorci de Transports de Mallorca

(10/11/2021)

L’entrada del Consell al CTM permet ampliar la seva capacitat de decisió i participació sobre el model de mobilitat a l’illa

El Consell de Mallorca entrarà a formar part del Consorci de Transports de Mallorca en breu. Durant una reunió mantinguda avui entre la presidenta Catalina Cladera, el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí Ribas, i el conseller de Mobilitat i Infraestructures del Consell, Iván Sevillano, s’ha avançat en el procediment d’adhesió de la institució insular al Consorci (CTM), que es materialitzarà amb la firma d’un conveni i la posterior incorporació d’un representant del Consell amb veu i vot al Consell d’Administració del Consorci. A la reunió també hi ha participat el director general de Mobilitat i Transport Terrestre del Govern, Jaume Mateu i el director insular de Mobilitat, Gonzalo Llamas.

“És lògic que el Consell participi en el disseny i presa de decisions que tenen a veure amb el model de mobilitat i transport terrestre a Mallorca” ha expressat la presidenta Cladera. “Coincidim amb el Govern en el model de mobilitat que volem i per això és tan important per a nosaltres formar part del Consorci com a membre actiu, perquè hem de poder decidir sobre el desenvolupament d’aquest model i ser a tots els espais que poguem per avançar en una mobilitat més sostenible, amb menys dependència del cotxe i fomentant el transport públic” ha explicat la presidenta. Cladera ha recordat que el Consell, des de la gestió de la xarxa viària, ja està desenvolupant un model que prioritza la seguretat i la millora de la xarxa de carreteres per sobre les grans infraestructures, i amb projectes que incorporen carrils bici i eixos cívics,,així com l’ús de material sostenible.

El conseller Josep Marí ha destacat la importància de la inclusió del Consell en el Consorci de Transports “perquè està implicat directament en el desenvolupament d’actuacions que preveu el Pla Director Sectorial de Mobilitat de les Illes Balears per avançar cap a un canvi de model que potenciï i afavoreixi el transport col·lectiu enfront de l’ús del cotxe privat en el conjunt de l’illa” i ha recordat que el Consell de Mallorca gestiona les carreteres per les quals discorren pràcticament la totalitat dels desplaçaments terrestres a Mallorca.

La incorporació del Consell al CTM es completarà amb l’aportació d’un treballador tècnic per part del Departament de Mobilitat i Infraestructures i en la contribució a campanyes de difusió i promoció de l'ús del transport públic entre els turistes.

Vídeos

signatura conveni