Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Daniel Higiénico i la Quartet de Baño Band celebraran els seus 25 anys amb un gran concert al Teatre Principal

Daniel Higiénico i la Quartet de Baño Band celebraran els seus 25 anys amb un gran concert al Teatre Principal

(14/01/2016)

La Sala Gran del Teatre Principal acollirà demà divendres 15 de gener, a partir de les 20 hores, el concert de Daniel Higiénico i la Quartet de Baño Band, quan es compleixen 25 anys de la creació d’aquesta formació. Al mateix temps, aquest concert suposarà el tret de sortida de les nombroses actuacions musicals que hi haurà a Palma durant les festes de Sant Sebastià.

Daniel i la Quartet de Baño Band van ser una formació molt popular a l’escena musical mallorquina durant la dècada dels 90 del passat segle. Prova d’això són els set discs compactes que van enregistrar i que varen tenir una extraordinària acollida entre el públic illenc.

La formació es va desfer fa prop de quinze anys i Daniel Soler, conegut artísticament com a Daniel Higiénico, va traslladar la seva residència a Barcelona on va continuar la carrera en solitari, més centrat en actuacions a petits teatres i en petit format.

Des de llavors, les actuacions a Mallorca han estat reduïdes i esporàdiques. Precisament, en una d’aquestes actuacions, el passat estiu, Daniel Soler va proposar a Rafel M. Creus, director gerent del Teatre Principal, la possibilitat de fer un concert amb la formació mallorquina que el va acompanyar durant més d’una dècada, just quan es complia un quart de segle dels primers concerts. Tant Creus com Miquel Perelló, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, varen veure amb bons ulls la proposta i acordaren fer el concert al Teatre Principal durant la festes de Sant Sebastià.

El concert de demà suposarà el retrobament de Daniel Higiènico amb la Quartet de Baño Band, una formació que compta amb Toni Pastor (guitarres), Pep Estrada (baix), Hugo Sócrate (percussió) i els dos bateries que va tenir el grup, Toby Taylor i Diego Ferral. A més, hi haurà l’actuació d’altres músics i amics convidats com Marta Elka (violí) i David Sam (piano).

Daniel Higiénico ha contat, durant la roda de premsa de presentació, que ha preparat un espectacle que inclou una certa dosi de dramatització i no un simple concert. Així, ha revelat que començarà amb un monòleg on contarà la història del grup i la seva separació per, poc a poc, anar endinsant-se en el repertori clàssic de la formació.

De la mateixa manera, no hi faltaran projeccions audiovisuals i fotografies antigues de les seves actuacions.

El concert de 25 aniversari de Daniel Higiénico y la Quartet de Baño Band ha aixecat una enorme expectació entre el públic mallorquí de tal manera que ja queden molt poques entrades a la venda i tot fa pensar que el Teatre Principal estarà ple de gom a gom.