Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell, a través de la Mallorca Film Commission, produeix cinc curtmetratges de talent mallorquí

El Consell, a través de la Mallorca Film Commission, produeix cinc curtmetratges de talent mallorquí

(28/05/2021)

  • Les obres serviran per promocionar l’illa com a destinació turística
  • Catalina Cladera i Andreu Serra han presentat els projectes amb els creadors: Sandra Seeling, Toni Bestard, Marcos Cabotá, Pedro Victory i Jaume Carrió

El CineCiutat ha acollit la presentació dels guanyadors del concurs d’idees de curtmetratges que va organitzar durant el primer quadrimestre d’enguany la Mallorca Film Commission. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han mostrat el seu suport al sector audiovisual, que, amb cinc obres rodades a Mallorca amb producció del Consell, potenciarà una imatge positiva de l’illa com a destinació turística. 

Els creadors, també presents a l’acte, són Sandra Seeling (per videconferència), Toni Bestard, Marcos Cabotá, Pedro Victory i Jaume Carrió. Tots ells ja han desenvolupat els guions dels curtmetratges, que tenen relació amb Mallorca d’una manera o d’una altra, i estan preparats per començar-ne la producció i, fins i tot, en algun cas, ja s’ha començat. La Fundació Mallorca Turisme aportarà a cada un dels curtmetratges 14.500 euros.

Com que es rodaran a l’illa, tendran un impacte favorable per al talent local, ja que en alguns casos tendran intèrprets d’aquí i comptaran amb treballadors i treballadores del sector audiovisual mallorquí. 

Són obres de ficció, d’entre 8 i 15 minuts, que potenciaran la imatge de Mallorca i la reactivació turística. Mostraran elements molt característics de l’illa: patrimoni, cultura, paisatges… Així mateix, es projectarà la imatge d’una Mallorca segura i sostenible. La Fundació Mallorca Turisme difondrà aquests curtmetratges a les fires turístiques a les quals assisteixi, així com a tots els canals de promoció disponibles.

La presidenta Cladera ha fet un agraïment als premiats per posar el seu talent creatiu al servei de la promoció de Mallorca com a destinació segura, sostenible i intel·ligent, i també al jurat per aportar la seva experiència i criteri en aquesta nova iniciativa. «Aquest concurs ens permet promocionar Mallorca al mateix temps que donam suport als creadors i sector audiovisual local», ha expressat Cladera. «Volem que es rodin pel·lícules a Mallorca per mostrar al món la bellesa de la nostra illa i atraure visitants, però sobretot volem dinamitzar el sector audiovisual de Mallorca i diversificar la nostra economia».

Guanyadors en un concurs d’idees

Aquests curtmetratges sorgeixen d’un concurs d’idees (o pitching) organitzat per la Mallorca Film Commission. Hi varen participar 50 persones, que en tres minuts per hom varen presentar el seu projecte davant un jurat, format per representants del sector audiovisual, del sector turístic i les persones que hi concursaven (que no es podien votar a si mateixes).

Les obres guanyadores han estat:

Mi isla, de Sandra Seeling Lipski 
The Getaway, de Toni Bestard Rosselló
El instante, de Marcos Cabotá Samper
Ciclovi(d)as, de Pedro Victory Ramos
Un parell de cançons després (‘A couple of songs away’), de Jaume Carrió Artigues

Composició del jurat

Per part del sector audiovisual, hi varen participar: Agustí Villaronga (director de cinema i guanyador de tres premis Goya), Claro García (guionista i guanyador d’un premi Goya), Cristina Bosch (professora de producció de l’ESCAC) i Roberto Barrueco (director de MECAL Festival de Curtmetratges i Animació).

Per part del sector turístic, hi havia: Margalida Ramis (CEO de Grupotel), Joan Balaguer (CEO de Logitravel) i Mónica Brondo (responsable de màrqueting d’Avoris). 

Vídeos

Curtmetratges