Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell aporta 15.000 euros a la Federació d'handbol per a la promoció de l'esport escolar federat

El Consell aporta 15.000 euros a la Federació d'handbol per a la promoció de l'esport escolar federat

(22/06/2018)

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles i el president de la Federació Balear d'Handbol, Raúl Fullana, han signat el conveni de col·laboració d'aquest 2018. L'acord s'inscriu dins la línia de subvencions que posa cada any la Direcció Insular d'Esports a disposició de les federacions esportives per promoure l'esport escolar federat a Mallorca.

A través d'aquest conveni, dotat amb 15.131,74 euros, el Consell de Mallorca dóna suport a un programa d'activitats esportives adreçades a nins i nines en edat escolar de caràcter no obligatori, que ha presentat la Federació Balear d'Handbol i que fa referència a set campionats de Mallorca de diferents categories i disciplines -benjamí mixte, aleví mixte, infantil femení, infantil masculí, cadet masculí, aleví platja i infantil platja- durant aquest 2018. 

 

L'acord s'inscriu dins el programa que impulsa la Direcció Insular d'Esports "l'Esport Escolar Federat a Mallorca" i afecta les categories de nins i nines en edat escolar: des dels 6 fins als 16 anys. Els objectius que se persegueixen són bàsicament formatius, competitius i de rendiment. 

 

Segons l'acord signat avui, les instal·lacions esportives on es duen a terme les activitats del programa "l'Esport Escolar Federat a Mallorca" han d'estar homologades, han de garantir l'accessibilitat universal de les persones amb discapacitat i l'accés ha de ser lliure i de caràcter gratuït. 

 

L'any 2017, el Consell de Mallorca va subvencionar amb 772.649 euros 33 federacions que varen dur a terme més de 17.100 accions esportives en què varen participar prop de 62.000 joves de més de 700 clubs esportius de Mallorca. 

 

Més actuacions a favor de l'handbol 

La Direcció Insular d'Esports promociona la pràctica de l'handbol a Mallorca no només a través d'aquesta línia de subvencions a la Federació Balear d'Handbol. Aquesta disciplina també forma part dels tallers formatius que s'ofereixen a través del programa "Suma't" i que posa a l'abast d'alumnes de 3r de primària a 2n d'ESO el taller "Atreveix-te a fer handbol". La previsió és que aquest 2018 es realitzaran 96 tallers d'aquesta modalitat, en els quals participaran uns 1.900 nins i nines d'arreu de Mallorca. 

 

La iniciació a l'handbol també està present a les Jornades esportives dins l'esport a la natura que es realitzen a través del programa "Acampaesport", que enguany es realitzarà a la Comuna de Lloret i també a la Colònia de Sant Pere. I també forma part de l'oferta esportiva del programa "IESPORTIU" de la Direcció Insular d'Esports, que acosta als instituts de secundària la pràctica de determinats esports per facilitar que alumnat d'entre dotze i setze anys amb pocs recursos tenguin també la possibilitat de practicar un esport federat.