Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell crearà una comissió per posar ordre en les rutes cicloturístiques

El Consell crearà una comissió per posar ordre en les rutes cicloturístiques

(04/11/2015)

La comissió estarà integrada per la Direcció Insular d’Esports, la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat i la Direcció Insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania. També hi formaran part membres de la FELIB.

Durant la Comissió de Seguretat Viària dels Ciclistes, que s’ha duit a terme avui a les dependències del Consell, s’ha decidit crear una comissió que tendrà la finalitat de posar ordre en les rutes cicloturístiques de Mallorca. Aquesta estarà formada per representants de la Direcció Insular d’Esports, la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat, la Direcció Insular de Turisme, Promoció Econòmica i Artesania.

Durant la trobada, s’ha posat damunt la taula la necessitat d’actualitzar la senyalització de les vies cicloturístiques que hi ha a Mallorca, amb la col·laboració dels ajuntaments, a través de la FELIB, i de l’Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears, l’ISPIB. També s’ha proposat millorar la campanya sobre Seguretat Viària, potenciant les xarxes socials, i la possibilitat d'estendre l’educació vial que es fa actualment per a nins i joves des del programa Suma’t de la Direcció Insular d’Esports a actuacions formatives dirigides a persones adultes, especialment la gent gran. A la reunió s’ha informat del calendari de proves esportives, en vies interurbanes, previstes durant el 2016, així com d'algunes de les millores que es duran a terme a les carreteres de Mallorca l'any que ve.

La Comissió de Seguretat Vial ha estat presidida pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles. També hi han assistit, la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, la directora insular d’Esports, Marga Portells, i el director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Iñaki Miranda. També hi formen part representants de la Direcció General de Trànsit, la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, la FELIB i l’ISPIB.

Està previst que la comissió, que coordina la Direcció Insular d'Esports, es torni a reunir abans de finalitzar l’any per analitzar com avancen les propostes que s’han realitzat. Segons càlculs de la Federació de Ciclisme, més de 150.000 ciclistes circulen per les carreteres de Mallorca cada any.