Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell de Mallorca finalitza els projectes d’ocupació i formació SOIB Jove «S'Ermita III» i SOIB 30 «S'Hortet III» en un acte al refugi de Son Amer

El Consell de Mallorca finalitza els projectes d’ocupació i formació SOIB Jove «S'Ermita III» i SOIB 30 «S'Hortet III» en un acte al refugi de Son Amer

(25/10/2022)

La consellera de Medi Ambient Ribot ha destacat que la voluntat del departament «és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne»

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot ha presidit avui l’acte de cloenda de la tercera edició del Programa Soib Jove Ocupació i Formació S’Ermita III i del Programa Soib 30 Ocupació i Formació S'Hortet III al refugi de Son Amer.

Abans d’iniciar l’acte de cloenda, s’han visitat les zones de treball i tasques dutes a terme per l’alumnat-treballador a la finca pública de Son Amer, al terme municipal d’Escorca. Durant la trobada, s’ha conversat amb l’alumnat-treballador i els monitors, els quals ha explicat i valorat l’experiència que ara s’acaba.

El programa Soib Jove Ocupació i Formació S’Ermita III es centra en activitats en conservació i millora de monts i activitats de construcció de pedra en sec. El programa Soib 30 Ocupació i Formació S'Hortet III: activitats auxiliars en agricultura, activitats en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals. L’alumnat-treballador ha rebut formació teòrica, al mateix temps que ha posat en pràctica els coneixements adquirits treballant en la finca pública de Son Amer.

La consellera de Medi Ambient Ribot assegura que aquest projecte de formació és una alternativa per a joves i majors de trenta anys perquè «els ofereix un certificat de professionalitat en l'àmbit agroforestal i forestal per una banda, i els coneixements en la tècnica de construcció de pedra en sec per l’altre».

«Al Consell de Mallorca som molt conscients de les dificultats que segueix passant la ciutadania de l’illa i la voluntat del departament és que tothom pugui tenir un lloc de feina digne. No només es tracta de millorar les aptituds i competències professionals de l'alumnat-treballador sinó que també se’ls ha de facilitar l’accés al mercat laboral» ha afegit la consellera.
 
El projecte SOIB 30 Formació i Ocupació «S'Hortet III» és un programa mixt d’ocupació i de formació gestionat pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i finançat amb fons del SOIB mitjançant Conferència Sectorial. La subvenció del SOIB per dur a terme el projecte és de 231.600,00 €.
 
El projecte SOIB Jove Formació i Ocupació «S'Ermita III» és un programa mixt d’ocupació i de formació gestionat pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient i finançat pel SOIB amb la participació del SEPE: Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu. La subvenció del SOIB per dur a terme el projecte és de 231.600,00 €. A més, amb les 300 hores de formació d'aquesta especialitat, els alumnes tenen el requisit de formació per poder participar del procés d'acreditació de competències per obtenir la qualificació de construcció de pedra en sec.
 
Més informació: https://web.conselldemallorca.cat/projectes-de-formacio
 
Ermita IV i Hortet IV

El Servei d'Ocupació de les Illes Balears - SOIB obre uns projectes nous de formació i ocupació Ermita IV: Construcció de pedra en sec i treballs forestals per a persones joves desocupades de 18 a 29 anys, i Hortet IV: Treballador/a agrícola forestal per a persones desocupades majors de 30. Límit inscripció 30 d'octubre.