Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell felicita Agustí Villaronga i l'equip de "El ventre del mar"

El Consell felicita Agustí Villaronga i l'equip de "El ventre del mar"

(21/06/2021)

A la sala d'audiències del Consell de Mallorca, la mateixa que fa poc menys d'un any es feia servir com a sala de vestuari i maquillatge per al rodatge de "El ventre del mar", Agustí Villaronga ha rebut avui el reconeixement del Consell per l'èxit de la seva pel·lícula al Festival de cine de Màlaga.
Ha estat en una recepció oficial encapçalada per la presidenta del Consell, Catalina Cladera, a la qual, a més de Villaronga, han assistit el responsable de la productora La Perifèrica Produccions, Cesc Mulet i el director de fotografia, Blai Tomàs i així com altres membres de la productora mallorquina, que han compartit amb els assistents dos dels sis guardons aconseguits al reconegut festival malagueny.

Durant l'acte han recordat que al mes d'agost de 2020, la seu de la institució insular va obrir les portes per poder rodar algunes de les escenes del llargmetratge del director mallorquí, així com Es Sindicat de Felanitx. "Estam molt orgullosos, il·lusionats i agraïts d'haver participat en aquesta pel·lícula a on Mallorca hi té una presència importantíssima, no només en el rodatge i escenaris, sinó també en la producció i en molta de gent de l'equip" ha expressat Cladera, qui ha afegit que "El ventre del mar torna a situar Mallorca al mapa del cinema internacional, tant com a plató cinematogràfic, com a terra de talent".

"Sense el suport de les institucions com el Consell, d'on va sortir el primer impuls, no haguéssim pogut fer mai la pel·lícula" ha apuntat Agustí Villaronga, que ha expressat la seva alegria després dels reconeixements aconseguits. "Amb aquests premis que ja hem rebut, es coneix més la pel·lícula i li donam un futur que no sabem fins a on arribarà", ha conclòs.
A la recepció han assistit la vicepresidenta i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i el director de la Mallorca Film Comission, Pedro Barbardillo.
"El ventre del mar" es projectarà el pròxim dia 26 de juliol durant l'obertura del Mallorca Atlàntida Film Festival, esdeveniment del qual el Consell n'és patrocinador.

Suport institucional del Consell
El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission, ha col·laborat de manera activa en la producció, incloent-hi l'accés a la principal localització per al rodatge, a es Sindicat de Felanitx i també a la sala de plens del Palau del Consell, filmacions que es van dur a terme durant l'estiu de l'any passat.

L'acord del Consell de Mallorca amb les productores del llargmetratge, la Perifèrica Produccions i Testamento, ha estat per valor de 150.000 euros. Un suport emmarcat en la línia de reforç d'iniciatives del sector audiovisual de Mallorca que el Consell de Mallorca duu a terme a través del Departament de Turisme i Esports, la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission.