Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell obr a Campos un nou punt d’informació jurídica per a dones i professionals de la comarca Migjorn

El Consell obr a Campos un nou punt d’informació jurídica per a dones i professionals de la comarca Migjorn

(31/05/2021)

La consellera Teresa Suárez ha destacat que ara Mallorca ja té 7 espais a diferents municipis per assessorar jurídicament dones en situacions de violències masclistes o de vulnerabilitat dins de l’àmbit laboral o personal.

La consellera de Presidència, Teresa Suárez i la batlessa de Campos, Xisca Porquer,  acompanyades per la directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach i la regidora de Serveis Socials, Aina Maria Manresa han firmat el conveni per posar en marxa en aquest municipi un nou punt d’informació jurídica per a dones i professionals de la comarca Migjorn.

Suárez ha destacat que Mallorca actualment té 7 espais a diferents municipis «per assessorar jurídicament dones en situacions de violències masclistes o de vulnerabilitat dins de l’àmbit laboral o personal». La consellera ha recordat que «fa poc el Consell va recuperar el punt atenció jurídica de Sóller després de 10 anys de tancat, i ara obrim aquest nou».

La directora insular, Rosa Cursach, juntament amb la consellera Suárez han mostrat la seva satisfacció de l’ampliació d’aquesta xarxa d’atenció. «Una mostra més del compromís de la institució en millorar l’atenció a les dones que pateixen qualsevol tipus de discriminació o violència pel simple fet de ser dones», ha assenyalat Cursach. Actualment, el servei s’ofereix a Palma, Inca, Manacor, Felanitx, Pollença, Sóller i ara també a Campos.

Es tracta d’un servei gratuït de la institució insular que ofereix informació, orientació i assessorament jurídic a les dones i a professionals en matèria jurídica (dret civil, penal, administratiu, laboral, internacional, justícia gratuïta, etc.) especialment en situacions de violències masclistes o en les àrees d’igualtat i família. 

El servei cobreix tant usuàries de Campos com poblacions properes, que a partir d’ara podran resoldre dubtes i estar informades de processos relacionats amb la conciliació, assetjament laboral, separació o divorci, sol•licitud de prestacions, violències masclistes, permisos de residència o qualsevol altra informació relacionada amb l’àmbit jurídic.

El punt d’informació jurídica estarà ubicat a la plaça Major, 1 de Campos, un espai municipal que ha cedit l’ajuntament a la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat perquè la jurídica encarregada del servei pugui oferir una atenció integral a les usuàries. 

L’ajuntament, a més de l’espai, proporciona el material necessari per poder dur a terme el servei, com equipament, material, subministraments i serveis generals associats al seu funcionament.

Amb la posada en marxa d’aquest punt d’informació jurídica es garanteix una atenció professional i personalitzada, que apropa els serveis especialitats a les dones, especialment a les que puguin estar patint situacions de violències masclistes. Disposar d’un servei especialitzat proper, de fàcil accés i gratuït millora tant la detecció de violències masclistes com la prevenció. 

El número de telèfon del servei d’informació jurídica per a dones i professionals de la comarca Migjorn és el 673 787 601.