Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell proposa Miquel Oliver Trobat com a nou president del Consell Escolar de Mallorca

El Consell proposa Miquel Oliver Trobat com a nou president del Consell Escolar de Mallorca

(10/12/2015)

El ple del Consell ha aprovat avui proposar Miquel Oliver Trobat com a nou president del Consell Escolar de Mallorca (CEM) i Francisca María Escandell, com a vicepresidenta. Tots dos càrrecs hauran de ser nomenats pel Govern de les Illes Balears i formen part dels cinc representants que el Consell de Mallorca ha designat avui. A ells se suma el nomenament de la secretària del CEM, Silvia Martinez, a proposta de la Conselleria d’Educació i Universitat. S’avança, d’aquesta manera, en la intenció del Departament de Cultura de reactivar aquest òrgan de consulta i participació de l’ensenyament no universitari de Mallorca.

El vicepresident primer i conseller de Cultura, Francesc Miralles, ha defensat avui en el ple del Consell el nomenament de cinc membres del Consell Escolar de Mallorca (CEM) en representació de la institució, entre ells, dues personalitats de reconegut prestigi en l’àmbit educatiu de l’illa que se proposen al Govern de les Illes Balears per assumir la presidència i la vicepresidència d’aquest ens.

 

Es tracta de Miquel Oliver Trobat, doctor en Pedagogia, professor titular de Didàctica i Organització Escolar de la UIB i director de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la universitat. Forma part del comitè científic de l’Observatori Internacional de la Professió Docent i ha estat vicedegà i cap d’estudis de Pedagogia a la Facultat d’Educació de la UIB. “Un perfil amb un ampli coneixement de la pedagogia aplicada i de l’organització escolar”, en paraules del conseller de Cultura, Francesc Miralles.

 

Trobat tendrà al seu costat Francisca Marí Escandell com a vicepresidenta del Consell Escolar de Mallorca. Marí és directora del Col·legi Públic Gabriel Janer Manila, del Pla de Na Tesa, Marratxí, al qual està vinculada des de l’any 1989, també com a mestra. Una escola que quan ella va arribar tenia 8 alumnes i que avui en dia és referent de l’escola pública d’educació infantil i primària a Mallorca, donant servei a 300 famílies.

 

“Dos perfils que reuneixen una àmplia experiència en el món educatiu”, destaca Francesc Miralles “i que aporten visions complementàries des de la universitat i també des de la important tasca que se fa en les primeres etapes educatives”.

 

Tots dos han estat designats avui representants del Consell de Mallorca dins el CEM, juntament amb tres representants més: Amanda Fernández (suplent, Catalina Bover), Joan Barceló (suplent, Antoni Salas) i Margarita Plomer (suplent, Inmaculada Alcolecha). També s’ha aprovat el nomenament de Silvia Martínez, com a secretària del Consell Escolar de Mallorca a proposta de la Conselleria d’Educació i Universitat.

 

Aquests nomenaments se sumen als que es varen aprovar en la darrera Assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, del passat 3 de desembre, en representació dels municipis i dels consells escolars de l’illa. I s’emmarquen dins el procés encetat des del Departament de Cultura del Consell per recuperar el Consell Escolar de Mallorca com a òrgan de consulta i de participació en la programació general de l’ensenyament no universitari.