Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell reforça l'atenció psicològica a víctimes de violències masclista i crea dos nous programes especialitzats

El Consell reforça l'atenció psicològica a víctimes de violències masclista i crea dos nous programes especialitzats

(23/06/2021)

Es tracta d'un servei dirigit a joves a partir de 13 anys i un altre específic per a dones que han patit agressions sexuals

S'ha multiplicat per dos el pressupost del servei i això ha permès especialitzar l'atenció

 

La consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach han informat avui en roda de premsa l'ampliació del servei d'atenció psicològica a víctimes de violències masclistes, que se reforça amb la posada en marxa de dos programes específics.

"Les institucions tenim l'obligació de liderar la lluita contra les violències masclistes, primer, rebutjant els missatges negacionistes, i segon, mobilitzant recursos per atendre les víctimes, per prevenir i per evitar situacions de violència", ha expressat la consellera Suárez.

Per això, s'ha duplicat la dotació al servei d'atenció psicològica a víctimes, al qual s'hi destinaran 1,2 milions euros en tres anys. Una injecció econòmica que ha permès doblar les hores d'atenció, ampliar personal, reforçar la presència a la part forana i posar en marxa dos nous programes específics.

Un dels programes va dirigit específicament a joves i adolescents de 13 a 23 anys i a més d'atenció psicològica també inclou atenció socioeducativa. A diferència de la resta del servei ordinari d'atenció psicològica a víctimes, aquest nou programa és obert i a demanda (no s'hi accedeix per derivació) es pot demanar cita per telèfon, per whatsapp o per correu electrònic.

"Hem decidit reforçar els serveis que donam a una franja d'edat en què hem vist que és molt necessari dirigir-nos, per això generam aquest nou recurs. Volem que sigui de fàcil accés i amb pocs filtres, i que no hi hagi cap nina o jove que estigui patint qualque tipus de violència masclista no sàpiga que té un recurs públic, gratuït, un servei especialitzat a la seva disposició", ha explicat Suárez.

"Hem fet un esforç econòmic molt important que també ens ha permès reforçar la presència del servei d'atenció psicològica a la part forana, sobretot a Inca i Manacor, que a partir d'ara també s'ofereix de dilluns a divendres, tant el dematí com horabaixa" ha explicat la directora insular Rosa Cursach, qui ha destacat l'apropament dels serveis d'igualtat i atenció a víctimes arreu del territori.

D'altra banda, l'increment del pressupost també ha permès crear un programa específic dirigit a les dones que han patit agressions sexuals. És un servei que ja s'estava oferint, però que ara s'especialitza com un programa a part, per adaptar el servei a l'especificitat d'aquests tipus d'agressions. En aquest grup es dirigeix a les víctimes que necessiten un procés d'intervenció terapèutica per a la reparació del dany psicològic derivat de l'agressió.

Tant Suárez com Cursach han destacat l'impuls que ha donat el Consell de Mallorca als serveis d'atenció a víctimes de violències masclistes durant els darrers dos anys. A més d'aquest impuls al servei d'atenció psicològica, també s'ha crescut en la resta de serveis. S'ha ampliat el número de punts d'atenció jurídica a dones, que ha passat de 5 a 7 a tot Mallorca, s'han doblat el número de places d'acolliment residencial a dones víctimes i s'han creat nous serveis, com el d'acolliment a dones en situació de prostitució durant la pandèmia.

Actualització dels serveis i fulletons

Aprofitant l'impuls al servei d'atenció psicològica a víctimes, el Consell ha actualitzat el catàleg de serveis d'atenció a dones, editant 90.000 nous fulletons que es distribuiran a centres educatius, centres de salut, centres de serveis socials, ajuntaments i altres espais per tal d'ampliar el coneixement dels serveis.

També es facilitarà un audiovisual per fer difusió del nou programa dirigit a joves i adolescents, que es distribuirà sobretot a escoles i instituts.ama dirigit a joves i adolescents, que es distribuirà sobretot a escoles i instituts.