Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Consell treballa en la reactivació turística i econòmica amb el sector turístic de Santa Margalida

El Consell treballa en la reactivació turística i econòmica amb el sector turístic de Santa Margalida

(27/04/2021)

La presidenta Cladera ha participat al Consell Assessor de Turisme de Can Picafort i s’ha reunit amb el batle de Santa Margalida

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, s’han desplaçat a Can Picafort per reunir-se amb el batle de Santa Margalida, Joan Monjo, i part del seu equip de regidors, per tractar temes relacionats amb la promoció turística del municipi. Així mateix, han participat en un Consell Assessor de Turisme del municipi, format per representants del sector.

«Can Picafort és una de les principals zones turístiques de Mallorca i aprofitant la reunió del Consell Assessor de Turisme del Municipi, avaluam amb l’ajuntament i el sector turístic la situació i previsions, així com avançar en les accions i ajudes econòmiques que hem posat en marxa totes les administracions amb relació a la reactivació social i econòmica», ha expressat la presidenta Cladera.

«Tenim l’exemple d’aquesta Setmana Santa, en què hem demostrat que estam preparats i som una destinació segura. Enfocam els nostres esforços en l’estiu, en mantenir baixa la incidència del virus per poder tenir una temporada el més estable possible» ha dit Cladera.

Amb aquestes visites als municipis de l'illa, la presidenta Cladera i l’equip de Turisme del Consell segueixen el procés d’escolta activa amb el sector turístic, per avaluar la situació i previsió de reactivació turística, exposar l'estratègia de promoció duita a terme per la institució insular i reforçar els processos de governança amb tota la cadena de valor turística i la col·laboració público-privada, posant com exemple el Fòrum Turisme Calvià.

A banda del paquet de 26 milions d’euros en ajuts directes de reactivació que gestiona el Consell de Mallorca i dels quals ja se n’han abonat 22 milions, la presidenta ha destacat l’esforç sense precedents de les institucions a Mallorca, amb referència als 700 milions d’euros que l’Estat destinarà a la reactivació a l’illa, a les aportacions dels ajuntaments i del Govern i Consell de manera conjunta, i a mesures de protecció social i laboral per a empreses, autònoms i treballadors.

 

Promoció turística dels municipis

Durant la reunió del Consell Assessor de Turisme de Santa Margalida, la presidenta i el conseller també han explicat els esforços en matèria de promoció turística i el pla d’actuació de la Fundació Mallorca Turisme per reforçar la marca Mallorca als principals mercats emissors, que inclou la coordinació amb el sector, així com la realització d’iniciatives en col·laboració (per exemple, accions de promoció conjuntes a través del comarqueting). Els eixos fonamentals que seguiran totes i cadascuna de les actuacions que es duguin a terme seran la projecció de Mallorca com a destinació segura, sostenible i adaptada a les innovacions que la intel·ligència tecnològica aporta per tal d’estar en primera línia de sortida tot d’una el sector turístic es reactivi.

Entre altres actuacions, la Fundació compta amb una estratègia de màrqueting i amb agències de comunicació en origen, i està potenciant les xarxes socials promocionals i consolidant les actuacions per consolidar l’illa com a destinació de turisme cinematogràfic a través de la Mallorca Film Commission.

Així mateix, la Direcció Insular de Turisme publicarà una convocatòria de subvencions de 450.000 euros per als ajuntaments de Mallorca per, entre altres accions, redactar un pla estratègic de turisme; crear destinacions intel·ligents amb ajudes d'eines TIC i pàgina web, app turística o xarxes socials; establir rutes o recorreguts recolzats amb eines digitals com ara vídeos, geolocalització, imatges, punts d'interès; i reforçar la xarxa WiFi pública a les zones turístiques més visitades.

Vídeos

Visita a Can Picafort