Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Sostenibilitat i Medi Ambient incrementa el seu pressupost per a l'any 2022

Sostenibilitat i Medi Ambient incrementa el seu pressupost per a l'any 2022

(10/11/2021)

La vicepresidenta Ribot, assegura que «l'objectiu és clar: oferir a la ciutadania una manera sostenible de gaudir de la natura»

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca disposarà d'un pressupost de 12.112.967,41 d'euros per a l'any 2022. Suposa un increment de prop d’un milió d’euros respecte al pressupost de l'exercici anterior.

La vicepresidenta del Consell i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient valora les xifres molt positivament i destaca que «aquests pressupostos permeten al Departament seguir apostant per projectes clau, com la planificació de cinc plantes de compostatge, augmentar els esforços en l'obertura de nous trams i incidir en el manteniment de les rutes senderistes que travessen part de l'illa».

Continuar treballant per «Tancar el cercle» de la matèria orgànica a Mallorca i destinar més esforços a la Ruta de Pedra en Sec i la xarxa de refugis són prioritats del departament que dirigeix Aurora Ribot.

Els pressupostos 2022 consoliden la línia de projectes de la legislatura. Quant a la Direcció Insular de Residus, els projectes bàsics de les plantes d'orgàniques ja són una realitat i  ara es treballarà en els accessoris per poder començar a implementar-los.

També, el Departament inverteix una part important del pressupost a ampliar la xarxa de refugis. Ribot ha explicat que «la xarxa de refugis surt reforçada amb aquests pressupostos, amb la internalització de la gestió dels refugis de Can Boi i Pont Romà. L'objectiu és clar: oferir a la ciutadania una manera sostenible de gaudir de la natura».

El refugi de Galatzó compta amb la liquidació de l'obra pressupostada i la gestió directa del refugi. En aquest sentit, la consellera ha destacat «estic convençuda que el març del 2022 estarem a punt d'inaugurar el nou refugi de Galatzó». A més, pel que fa al concurs d'idees de Raixa, ja adjudicat, passarà a ser un projecte i es començarà a licitar.

L'aposta per l'educació ambiental també és rellevant per al Departament. Els tallers que s’han duit a terme enguany han funcionat satisfactòriament i el 2022 s’iniciarà una oferta permanent d'educació ambiental per a l’etapa d’infantil (3-6 anys).