Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Teatre Principal estrenarà “Encaixar” el darrer muntatge de la Companyia de dansa Mariantònia Oliver

El Teatre Principal estrenarà “Encaixar” el darrer muntatge de la Companyia de dansa Mariantònia Oliver

(24/11/2015)

La Sala Petita del Teatre Principal de Palma estrenarà el proper dissabte 28 de novembre el muntatge Encaixar, una coproducció del propi teatre amb la Companyia de dansa Mariantònia Oliver. Encaixar és una creació col·lectiva de Pepón Prades, Maria Antònia Oliver, Jaume Manresa i Pedro Mas. A pesar d’això, a sobre l’escenari només actuen Maria Antònia Oliver i Jaume Manresa, que interpreta la música en directe.

En paraules d’Oliver, Encaixar “és una peça de dansa que transita per diferents imaginaris personals i paisatges interiors, des de la fisicalitat més essencial”.

El muntatge és un diàleg entre Manresa i Oliver, el primer a través de la música i la segona amb el seu cos, que deriva “en una extraordinària complicitat” entre els dos creadors, una complicitat que volen traslladar al públic i “creiem que ho farem”, coincideixen ambdós creadors.

Al llarg del muntatge coreogràfic, la companyia vol mostrar amb aquesta obra “com encaixar la vida, el pas del temps, els cops, els ossos, els canvis, les coses que són i les que no poden ser” en paraules d’Oliver.  I això és possible “sempre des del llenguatge del cos. Un cos viscut i disponible per abraçar qualsevol cosa que es presenti. Fràgil i descarat alhora”.  Com diu Maria Antònia Oliver en algun moment de la peça, "té frases i ens parla, de vegades des de la urgència i d'altres des de la serenor, sobre l’experiència, la necessitat, l’edat, el plaer.

A més de la funció del dissabte 28, Encaixar també se representarà el diumenge 29 de novembre, el dissabte 5 i el diumenge 6 de desembre. Totes les funcions comencen a les 21 hores. Val a dir que aquesta obra ha estat anunciada en el llibret de programació del Teatre Principal com De nevera a patata però els creadors optaren fa poques setmanes per canviar el títol del muntatge, una decisió que prengueren a mesura que aquesta peça coreogràfica anava agafant cos escènic.