Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

El Trofeu Ciclista Pla de Mallorca creix amb la participació de ciclistes cadets

El Trofeu Ciclista Pla de Mallorca creix amb la participació de ciclistes cadets

(15/05/2018)

Avui s'ha presentat a la seu del Consell de Mallorca la XXXIV edició del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca. Un clàssic del ciclisme a Mallorca que arranca aquest dissabte, 19 de maig, a Muro i que enguany incorpora novetats en les seves cinc etapes com és la participació de ciclistes cadets femenins i masculins, mostra del suport del trofeu a l'esport base.

La Sala d'Audiències del Consell de Mallorca ha estat un any més escenari de la presentació d'una nova edició del Trofeu Ciclista Pla de Mallorca, la que en fa 34. Un acte que ha comptat amb la presència de la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido i la directora insular d'Esports, Margalida Portells, a més de representants d'entitats ciclistes, ajuntaments, patrocinadors i organitzadors d'una de les curses més emblemàtiques del calendari ciclista de Mallorca. 

 

"Parlam d'una prova ciclista pionera a Mallorca, consolidada després de 34 anys de trofeu ininterromput", ha reconegut Mercedes Garrido, consellera de Territori i Infraestructures, "una prova que ens posa en el calendari nacional i internacional a nivell esportiu". Garrido ha destacat la feina que es fa des de diferents àrees del Consell de Mallorca, entre elles Territori que ha començat a elaborar "un reglament que intentarà consolidar aquest tipus de proves perquè tenguin un espai dins el calendari esportiu de Mallorca i se puguin promocionar de manera adequada". 

 

El trofeu, que aglutina uns 400 participants, manté dues competicions diferenciades: el Pla Gran -amb recorreguts d'entre 85 i 100 Km- i el Pla Petit -amb itineraris d'entre 35 i 50 Km- i incorpora, com a novetat, la participació de ciclistes cadets, femenins i masculins, que es disputaran el mallot vermell, patrocinat pel Consell de Mallorca. "Els nins sempre agraeixen poder participar al costat dels seus referents", ha explicat la directora insular d'Esports, Margalida Portells, "i ara els donam aquesta oportunitat perquè participaran a cada etapa del trofeu Pla de Mallorca". 

 

La jornada inaugural se celebrarà aquest dissabte, 19 de maig, a Muro. Li seguirà una segona etapa a Sencelles, el 26 de maig; la tercera i quarta jornades es disputaran a Maria de la Salut, el 2 i el 10 de juny, i la jornada final serà una etapa a Ariany.

 

Tal i com ha explicat Miquel Rosselló, que ha assumit aquest any l'organització del trofeu, una altra de les novetats significatives és la inscripció online així com el cronometratge amb xip i dorsals propis de la carrera, una tecnologia que ja està completament implantada a altres esports com el triatló o l'atletisme.