Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Esports inclou criteris socials a l’hora de subvencionar federacions i cerca l’aliança de clubs d’elit per fomentar valors entre joves esportistes

Esports inclou criteris socials a l’hora de subvencionar federacions i cerca l’aliança de clubs d’elit per fomentar valors entre joves esportistes

(06/10/2016)

El Catàleg de Serveis 2016-2017, presentat aquest migdia, recull les línies mestres del programa d’activitats de la Direcció Insular d’Esports del Consell. Entre les novetats hi ha l’aplicació de nous criteris de caràcter social a l’hora d’adjudicar subvencions a federacions esportives, així com l’aliança amb clubs d’elit de Mallorca per fer feina conjunta en la promoció dels valors lligats a la pràctica esportiva.

Representants de federacions, clubs esportius i entitats col·laboradores han conegut aquest migdia les principals novetats que presenta aquest “Catàleg de Serveis 2016-2017” de mans del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i la directora insular d’Esports, Margalida Portells. Un acte que ha comptat amb la presència de la nedadora Melanie Costa i de l’atleta Joan Munar, que han donat suport a la feina que s'està duent a terme per part del Consell en l'àmbit de l'esport base a Mallorca.

 

Després de destinar 722.316 euros en ajuts econòmics que han beneficiat 33 federacions durant l’any 2016, la Direcció Insular d’Esports ha anunciat la incorporació a aquesta línia de subvencions de criteris per fomentar la igualtat de gènere, els valors aplicats a la pràctica esportiva i també pràctiques que afavoreixin la inclusió social per part de les federacions i clubs esportius de Mallorca.

 

“Volem consolidar aliances per millorar l’esport i la nostra societat”, ha afirmat el vicepresident primer i conseller d’Esports, Francesc Miralles, qui ha posat de relleu la feina en xarxa de clubs, federacions i de l’administració. “Entenem que hem de potenciar aquesta feina conjunta a través dels ajuts que arriben a clubs i a esportistes i per això de cara al 2017 incrementarem aquests recursos econòmics. Però el més important és que incorporarem nous criteris que sumaran i que aniran en benefici d’aquells que treballin per aconseguir la igualtat de gènere, per aplicar valors com la lluita contra la violència, la tolerància, el respecte cap a l’adversari, la igualtat d’oportunitats…perquè l’esport no entèn de gènere ni de discriminació de cap tipus”.

 

Miralles també ha anunciat una altra de les novetats d’aquest nou curs: la incorporació de clubs d’elit a la promoció de valors dins la pràctica esportiva que es fa des de la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca. El nou programa, que dur per nom “Valors i Elit”, ja compta amb el suport del RCD Mallorca, el Cide Vòlei, el Palma Futsal, l’Espanya Hoquei, el Palma Air Europa de bàsquet, el Collerense, entre d’altres: “clubs d’alt nivell de les nostres illes que sumen i volen participar en el foment dels valors lligats a l’esport entre els joves”.

 

Per la seva banda, la directora insular d’Esports, Margalida Portells ha fet èmfasi en alguns dels programes més consolidats d’aquest Catàleg de Serveis, com és el Suma’t, que s'endinsa a les escoles per promoure la pràctica esportiva i hàbits saludables. Aquest programa, dirigit a tots el centres educatius de Mallorca, creix any rera any i per aquest nou curs escolar arribarà a gairebé 170 escoles d'un total de 42 municipis de Mallorca.

 

"Tenim una gran demanda del col.lectiu de mestres i professors d'Educació Física que volen donar a conèixer als seus alumnes tant els tallers esportius com els tallers saludables que oferim", ha apuntat Margalida Portells.

 

I és que l'estreta relació que hi ha entre esport i educació està molt present en els programes de la Direcció Insular d'Esports. És per això que enguany se posa en marxa un pla pilot amb el nom “IEsportiu”, ha anunciat Portells, “a través del qual oferirem activitat esportiva en horari extraescolar a 7 instituts de Palma on treballarem amb joves en risc d’exclusió social. Un programa que neix després de detectar que els joves en aquesta edat abandonen la pràctica esportiva”.

 

Educació i Salut és un altre dels eixos en què es treballa des de l’àrea d’esports del Consell. Aquest nou curs el Servei de Medicina de l’Esport continuarà oferint les més de 10.000 revisions anuals que realitza a joves esportistes i aprofitarà aquestes, a més, per elaborar un estudi sobre hàbits d’alimentació.

 

El Catàleg de Serveis 2016-2017 recull totes les àrees d’actuació de la Direcció Insular d’Esports a través del Servei d’Esport Base i del Servei de Medicina de l’Esport en àmbits que van des de l’esport escolar, l’oferta d’activitats extraescolars, l’esport federat, activitats en família, estudis i jornades des de l’Observatori Esportiu de Mallorca i la salut esportiva.

 

A l'acte de presentació, celebrat aquest migdia al Centre Cultural la Misericòrdia, han assistit representants de clubs esportius d'elit com Toni Figuera, del Cide Vòlei, José Tirado, del Palma Futsal, Alfonso Pérez y Pepe Gálvez, del RCD Mallorca, Mateu Martorell, de l'Espanya Hoquei i Ángel García, en representació del Palma Air Europa i Instituto de Fertilidad de bàsquet; Raúl García, president de la Federació Balear de Natació i representants d'entitats privades com Biel Mulet, de Coca-Cola, o Eduard Palau, d'Amadib.