Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

Gala solidària Ara a benefici de la Fundació Natzaret i les Missions Sagrats Cors al Teatre Principal

Gala solidària Ara a benefici de la Fundació Natzaret i les Missions Sagrats Cors al Teatre Principal

(13/01/2016)

El Teatre Principal acollirà el proper diumenge 17 de gener la Gala solidària Ara, una gala presentada per l’actor Joan Carles Bestard, els beneficis de la qual aniran destinats als projectes socials de la Fundació Natzaret i les Missions Sagrats Cors.

En aquesta gala, que començarà a les 18 hores, hi participaran nombrosos artistes de diferents disciplines, encara que els grups musicals seran majoria. Hi actuaran Daltmurada amb Sibila Benavent, Els Valldemossa, Les Llunàtiques, l’Escolania de Lluc, Tolo Servera i Norbert Fimpel, Baraka i el Màgic Cloquell, entre d’altres, en una vetllada que “pretén ser molt divertida, espontània i que també haurem de fer molt àgil donat la gran quantitat d’artistes que hi participen”, ha avançat Vicenç Torres, responsable de la direcció d’escena de l’acte.

 

Durant la presentació de la gala, Guillem Duran del grup Daltmurada i l’actor Joan Carles Bestard han explicat l’origen d’aquesta iniciativa. I aquest origen està en l’enregistrament d’un disc per part de Daltmurada l’octubre de 2014. Una de les cançons d’aquest disc és “Ara” una cançó que “vol trencar amb el sentiment de frustració que s’havia apoderat de la nostra societat fa uns anys i que encara és present. Per mi és una cant a l’esperança”, ha assegurat Bestard.

 

Amb la idea d’apropar aquesta inquietud a la societat, Daltmurada va enregistrar un clip amb la cançó en el qual hi van participar nombroses persones que s’han distingit pel seu afany de superació com els esportistes Xavi Torres o Brigitte Yagüe, el cantautor Jaume Anglada o l’escriptor Gabriel Janer Manila.

 

“Ara hem volgut fer una passa més i hem convertit el que inicialment era una cançó i llavors un vídeo, en una gran gala solidària a la qual també hem anomenat Ara”, en paraules de Guillem Duran. Aquest ha afegit, que amb el missatge inicial de lluita i superació, van optar per contactar amb la Fundació Natzaret i Missions Sagrats Cors per col·laborar tots junts en l’organització i destinar els beneficis a ambdues entitats solidàries.

 

Antoni Moreno, de Sagrats Cors, i Guillem Cladera, de la Fundació Natzaret, han remarcat l’aspecte solidari de la gala i han aclarit que tots els participants a l’acte ho fan de forma absolutament gratuïta.

 

Missions Sagrats Cors és una entitat mallorquina que du ja quasi 50 anys treballant a Àfrica i Amèrica del Sud, sempre al costat de les famílies més desfavorides que no poden satisfer les necessitats bàsiques com l’alimentació, l’educació i l’atenció sanitària. Els pro­jectes neixen de les carències que els missioners van detectant en el seu treball diari, com per exemple poder facilitar l’atenció social, la construcció de granges, la compra i mante­niment de mitjans de transport, el proveïment d’aigua potable, etc.

 

La Fundació Natzaret té com a objectiu fonamental l’acollida de menors que han patit maltractament o abús de qualsevol tipus, i per tant no poden viure amb la seva família biològica. Una acollida que va des dels 3 anys, i si la situació ho requereix, fins als 23 anys, que són les etapes on es poden atendre les necessitats materials, cognitives i afectives d’aquestes persones. Aquesta tasca i donar visibilitat a la nostra societat més propera la realitat d’aquests menors son els seus principals objectius.

 

A la fotografia: Antoni Moreno, director de Missions Sagrats Cors; Guillem Duran, del grup Daltmurada i organitzador de la gala; Vicenç Torres, director d'escena de la gala; Guillem Cladera, director de la Fundació Natzaret; Pilar Azorín, del grup Daltmurada i Joan Carles Bestard, presentador.