Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’Ajuntament d’Artà aposta per la millora de la xarxa d’aigua i el soterrament de les línies de tensió amb l’ajuda econòmica del Consell de Mallorca

L’Ajuntament d’Artà aposta per la millora de la xarxa d’aigua i el soterrament de les línies de tensió amb l’ajuda econòmica del Consell de Mallorca

(01/12/2021)

El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, i el batle de l’Ajuntament d’Artà, Manolo Galán, s’han reunit per parlar dels projectes conjunts entre les dues institucions. Des de 2019, el Consell de Mallorca ha destinat a Artà uns 900.000 euros en concepte de subvencions per a obres i actuacions de competència municipal per millorar els serveis i espais públics. 

A la reunió també han assistit els directors insulars de Desenvolupament Local, Jaume Tomàs, i de Suport i Coordinació Municipal, Miquel Lluís Mestre, i, per part del consistori, la segona tinenta de batle, Aina Comas, i el regidor d'Hisenda, Manuel Rocha.

Entre 2019 i 2021, l’Ajuntament d’Artà ha aprofitat els plans d’ajudes del Consell per dur a terme actuacions de millora de la xarxa d’aigua i de soterrament de les línies de tensió a diferents punts de la localitat. Així, per exemple, s’ha implementat un projecte d’impulsió d’aigua potable des d’Es Pou Son Curt fins a Costa i Llobera, amb vista a garantir-ne la demanda, d'acord amb la planificació hidrològica del municipi. Aquesta actuació ha estat subvencionada amb 300.000 euros. 

Altres projectes que se subvencionen per part del Consell es poden desenvolupar fins al 2023, com ara la remodelació del casc antic d’Artà, que inclou la renovació de les xarxes d'aigua potable i el clavegueram, la xarxa de pluvials, el soterrament de les línies de baixa tensió i la posterior pavimentació. La institució insular i el govern balear han aportat 333.411,46 euros a aquest projecte, mentre que l’Ajuntament n’aportarà 844.930,04, sumant un total d’1.178.341,50 euros. 

Per altra banda, les subvencions de Desenvolupament Local també han permès fer inversions per millorar l’accessibilitat d’espais públics (voreres i a l’edifici consistorial) i l’eficiència energètica de l’enllumenat públic del carrer Major i la plaça del Conqueridor, unes actuacions que s’han fet amb ajudes d’entre 18.000 i 37.000 euros.