Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Sede Electrónica Mallorca.es Transparencia

ES

Webs oficiales

L’Escola Mallorquina d’Administració Pública ja tramita la posada en marxa de prop de 130 convocatòries de concurs i concurs oposició per a la cobertura de places de funcionari al Consell de Mallorca

L’Escola Mallorquina d’Administració Pública ja tramita la posada en marxa de prop de 130 convocatòries de concurs i concurs oposició per a la cobertura de places de funcionari al Consell de Mallorca

(14/10/2022)

La presidenta Cladera ha destacat el compromís de la Institució per fer davallar la temporalitat en la funció pública del Consell, que conjuntament amb l’IMAS i l’ADT, convocaran 1.300 places de funcionari actualment cobertes interinament.

El Consell de Mallorca ja compta amb l’Escola Mallorquina d’Administració Pública. És l’ens encarregat d’organitzar tots els processos de regularització dels llocs de feina del Consell de Mallorca i de l’ADT que es posen en marxa en virtut de la Llei 20/2021 de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat.

La presidenta Catalina Cladera, acompanyada pel conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom i el director insular de Funció Pública, Antoni Espases, ha visitat les noves oficines de l’EMAP, en marxa des del passat mes de juliol, i que ja està preparant les primeres convocatòries de regularització places per a les categories A1, A2 i B, tant per la via de concurs, com la de concurs-oposició. Cladera ha remarcat que “amb l’EMAP fem real el nostre compromís per anar minvant la temporalitat a la funció pública del Consell de Mallorca, i acostar-lo l’objectiu del 8% sobre el total de la plantilla”.

Abans de 31 de desembre l’EMAP haurà d’haver fet les prop de 130 convocatòries diferents per a la cobertura de les 483 places que surten a concurs i concurs-oposició, comptant les pròpies del Consell i les de l’Agència de Defensa del Territori. Aquestes places suposen més del 80% de l’interinatge del Consell de Mallorca, i compleixen la premissa de dur més de tres anys ocupades ininterrompudament abans de la data fixada per la llei, de 31 de desembre de 2020.

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials, l’IMAS, gestionarà els seus propis processos de regularització de places, per un total de 817 llocs de feina. En total, entre Consell, ADT i IMAS, són 1.300 les places interines que sortiran a concurs i concurs-oposició, en les convocatòries previstes, que s’aniran engegant al llarg de 2023.

La nova EMAP compta amb 18 professionals al servei. El seu primer objectiu serà el d’organitzar tots els procediments de regularització de places, però el compromís de la institució amb el sosteniment de la funció pública en termes de qualitat de l’ocupació marquen el full de ruta de l’Escola, que haurà de preveure les convocatòries ordinàries i regulars de provisió de places cada any. A més, l’EMAP també s’ocuparà de centralitzar totes les demandes formatives i de reciclatge laboral en coneixements per als i les funcionàries i el personal laboral de la institució.

També el suport als municipis, inherent a la feina del Consell, se substanciarà a través de l’EMAP. Ja s’ha tramitat la concertació de convenis d’encomana de gestió des dels Ajuntaments cap al Consell per que sigui l’EMAP qui tuteli els diferents processos de regularització de places interines als ajuntaments que ho sol·licitin, evitant que els consistoris, especialment els més petits, hagin de dedicar recursos i temps a l’organització dels seus propis processos, que es podran fer de manera centralitzada.